Administratorul judiciar a cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara, în repetate rânduri, sã identifice modalitãtile de reducere a cheltuielilor astfel încât sã nu se ajungã la denuntarea contractului de muncã.

Pentru cã trimiterea în concediu de asteptare a personalului TESA nu a fost suficientã, s-a ajuns la denuntarea contractului colectiv de muncã. “Exista posibilitati reale de a se reduce cheltuielile si s-au nominalizat cateva dintre acestea, reducerea posturilor indirect productive, atat din unitatile componente, cat si la nivelul central al CEH SA; eliminarea sporurilor acordate persoanelor neimplicate direct in procesul de productie; pensionarea celor care au indeplinit conditiile legale; trimiterea in somaj tehnic a unei importante parti a personalului. S-a aratat ca tocmai aceste aspecte vor fi avute in vedere de catre conducerea din cadrul CEH ce s-a angajat ca in 7-10 zile sa identifice concret, cu nume si sume, posibilitatile de reducere a cheltuielilor cu munca vie”, aratã raportul Casei de Insolventã GMC Craiova.

Mãsurile identificate nu au fost suficiente, motiv pentru care s-a denuntat contractul colectiv, “scopul fiind ca in cadrul negocierii unui nou CCM sa fie reduse drastic privilegiile necuvenite si cheltuielile inutile, in scopul evitarii falimentului, care ar duce la oprirea activitatii si disponibilizarea intregului personal”.

Monika BACIU