Alin Simota, omul de afaceri petrosãnean dat în urmãrire nationalã, internationalã si în consemn la frontierã, stã linistit si zâmbitor, în Petrosani, mai exact pe zidul tunelului ce duce în colonia municipiului.
Aici „putrezesc” lipite de multi ani, zeci de afise cu Simota, de pe vremea când acesta candida pentru un post de senator al Vãii Jiului.
Lãsând gluma la o parte, Alin Simota este dat in urmãrire generalã de mai bine de douã luni. Chiar dacã politistii din toatã lumea îl cautã pentru a-l aduce în tarã deoarece acesta trebuie sã-si termina de executat o condamnare primitã în 2014, dupã cum a hotãrât Tribunalul Hunedoara, Simota nu se lasã prins.În tarã organele stratului au fãcut perchetii la toate locatiile detinute de omul de afaceri, chiar si la locuintele cunoscutilor sã, însã în niciunul din punctele în care a fost cãuta, omul de afaceri nu a fost gãsit.Lucrul cel mai grav este cã, pentru faptul cã nu s-a predat autoritãtilor statului, în urma publicãrii sentintei magistratilor, ba chiar s-a ascuns, Simota nu poate pãti nimic, si asta pentru cã legile aflate în vigoare nu pedepsesc astfel de fapte.
Odatã ce va fi gãsit, Simota va fi predat autoritãtilor române care îl vor trimite dupã gratii pentru a-si ispãsi pedeapsa neexecutatã.
Adina PÃDURARU