PDL Vulcan a ramas fara toate datele de campanie, dupa ce sediul acestei formatiuni politice a fost spart noaptea trecuta de persoane ramase, deocamdata, necunoscute. Diferenta fata de celebrul „Watergate” sta in tehnologia folosita, pentru ca la Vulcan hotii au sustras un laptop plin de informatii si o agenda de lucru dupa ce au fortat o usa a sediului.

„Ne-au furat un laptop si o agenda de lucru in care aveam toate datele de campanie. Acolo aveam notat tot programul, aveam acte de donatie, facturi si detaliile legate de campania noastra electorala”, a declarat presedintele PDL Vulcan, Constantin Cocosi-Vartopeanu. Imnediat cum au decsoperit spargerea, reprezentantii PDL Vulcan au anuntat Politia, iar un echipaj a inceput verificarile si a luat amprente.

Deja exista un cerc de suspecti, iar politistii incearca sa dea de urma hotilor. „In dimineata zilei de 1 iunie, in jurul orei 7.00, am fost sesizati telefonic, prin serviciul unic 112, de catre reprezentantii USP Vulcan, cu privire la faptul ca autori necunoscuti au patruins prin efractie in sediul partidului. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa formata din lucratori ai Formatiunii de Investigatii Criminale, ocazie cu care am constatat ca din interiorul sediului a fost sustras un laptop in valoare de aproximativ 2.000 de lei. In cauza s-a intocmit dosar penal, fiind efectuate cercetari in vederea identificarii autorilor si trimiterea acestora in judecata, precum si pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Mugurel Teodosiu, adjunctul Politiei Municipiului Vulcan.

Este al doilea caz cu tenta electorala inregistrat in decurs de numai o saptamana. In urma cu doar cateva zile, masina primarului USL Gheorghe Ile a fost incendiata in parcare. Politistii cauta in continuare vinovatii si au un cerc de suspecti.

UPDATE

UPDATE: Politistii din Vulcan au reusit sa rezolve cu operativitate cazul spargerii de la sediul PDL din Vulcan si chiar sa recupereze bunurile sustrase. Este vorba de 4 faptuitori, cu varste cuprinse intre 16 ?i 19 ani, fara ocupatie, dar cu antecedente penale. Pe numele acestora a fost întocmit dosar de cercetare penala.

Carmen Cosman