Rideri din 15 tari vin in Tinutul Padurenilor din Hunedoara pentru una dintre cele mai importante competitii pe motoare. Aceasta este cea de a IV- a editie si se desfasoara intre 4 si 6 mai. Incepe aventura pe doua roti la Enduro Panorama! Zeci de impatimiti ai acestui sport vin din 15 tari si se vor intrece in Hunedoara in Tinutul Padurenilor.

Organizatorii mizeaza pe 3 zile de incrancenare si competitiede calitate. „ Cu o saptamana inainte de start, avem inscrisi peste 80 de enduristi la clasa A (profi-expert) si aproape 200 la clasa B (mediu-hobby).

Organizarea buna, frumusetea peisajului si traseele extraordinare aduc in Tara Padurenilor rideri din peste 15 tari. Este editia recordurilor frumoase: avem inscrisi mai multi straini decat enduristi din tara si le-am pregatit un traseu mai greu si mai lung, peste 200 de kilometri cu probe inedite. Am depasit chiar si RedBull Romaniacs, care in anul cel mai bun a avut pana in 250 de participanti”, spune Paul Grecu, unul dintre organizatori.

Startul se da vineri, 4 mai, de la ora 16, 30, in fosta cariera din localitatea Ghelari. In acest an, prologul de anii trecuti a devenit zi de concurs si pune in fata enduristilor nu cinci, ci 15 kilometri de traseu solicitant pe conturul carierei, dar si o proba extrema pentru cei din clasa A.

Sambata, startul se da la ora 9,30 din zona localitatii Ruda, iar organizatorii recomanda pentru public probele grele din localitatile Hasdau si Valari. Riderii au circa 100 de kilometri de parcurs de la start pe ruta Toplita-Bunila. „Sambata, ziua de corcurs va fi superba, riderii vor ajunge pana la Rachitova, catre Muntii Retezat. E greu si spectaculos”, explica Paul Grecu.

Duminica, startul in ultima zi de concurs se da de la ora 9,30, in Poienita Voinii pe traseul Bunila-Lelese: „Avem probe fantastice si grele chiar si pentru cei mai buni. E vorba de o urcare pe lespede de piatra in Alun si de mai multe speciale de-a lungul drumului care duce la Lelese, probe care pot fi urmarite de spectatori”, completeaza Paul Grecu.

Succesul competitiei a luat prin surprindere pana si organizatorii care nu se asteptau la o asemenea participare. Sloganul celei de-a IV-a editii este: „Cei mai buni 200 de kilometri de traseu extrem pentru cei mai buni 200 de enduristi”. In acest an, la Enduro Panorama

s-au inscris campionii Romaniei la enduro, de la toate clasele, campionul Ungariei, Akos Varga, castigatorul de anul trecut, italianul Giovani Pulcini, mai multi participanti de la Dakar, iar vedeta Antenei 1, Dani Otil a trecut de la hobby, la clasa A.

Diana Mitrache