Dupa ce la sfarsitul anului trecut si-a anuntat cu surle si trambite intrarea in PDL, impreuna cu alti 100 de membri, fostul presedinte al PNL Lupeni, Constantin Branduse s-a sucit si, miercuri, a decis sa se arunce in lupta electorala ca si independent. Mai mult, se dezice total de democrat – liberali.

A facut trei pasi in spate si a mai scuipat si in san. Fostul lider al PNL Lupeni, migrat de cateva luni spre PDL, Constantin Branduse a anuntat, miercuri, ca merge independent in alegeri pentru ca asta ar fi vointa cetatenilor cu care s-a consultat inainte de a lua o decizie. „Aceasta este si vointa cetatenilor din Lupeni, care vor un primar independent, dar si convingerea mea. Mereu am sustinut ca primarul nu trebuie sa fie inregimentat politic”, a declarat Branduse. El sustine ca, desi a anuntat, la finele lunii noiembrie 2011, ca va trece la PDL, nu  a semnat nicio adeziune, pentru ca „nu a apucat”.Ulterior, a nuantat, si a precizat ca dezamagirea lui vine si din faptul ca liderii PDL au uitat cu totul de ei. „Nu i-a mai interesat comunicarea, doar imaginea. Asta este dezamagirea mea”, a  spus independentul Branduse.

Constantin Branduse sustine ca deja are in jur de 400 de semnaturi stranse din cele peste 1000 pe care trebuie sa le adune si sa le depuna in momentul in care se va inscrie in cursa electorala.R emember noiembrie 2011In 28 noiembrie 2011, peste 100 de membri ai PNL Lupeni, in frunte cu liderul lor Constantin Branduse, anuntau ca sunt membri cu drepturi depline ai PDL, partid la care au semnat adeziunea.

„Majoritatea organizatiei PNL de la Lupeni, adica peste 100 de membri, in frunte cu incontestabil liderul sau Constantin Branduse, s-au inscris astazi in Partidul Democrat Liberal. Eu cred ca acesta este argumentul: maturitatea la care a ajuns, prin implicarea in administratie, a ceea ce inseamna economic si social a PDL. Sunt oameni care lupta pentru drepturile comunitatii din Lupeni, iar in fata lor s-au pus nepermis de multe bariere politice”, declara la momentul respectiv presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor. Iar Branduse a precizat ca „este un moment mai deosebit acest lucru. Am considerat, atat eu, cat si organizatia din care fac parte, ca este necesar sa facem acest pas, intrucat la Lupeni problemele sunt foarte grave.

Alianta care s-a format ne-a inchis toate caile de a veni pe piata”. Fostul liberal,  isi motiva alegerea politica prin faptul ca, la Lupeni, in ultimii 10 ani acest partid a dat mai multi bani decat au dat toate celelalte Guverne la un loc.Pentru ca era consilier local, iar statutul alesilor ii interzice migratia politica, si-a prezentat si demisia din CL Lupeni.Presedintele PDL Hunedoara Dorin Gligor crede ca Branduse incearca sa-si construiasca o oferta electorala si sa faca niste omisiuni din CV-ul sau in ideea ca ii acestea ii vor face bine. “Ii doresc succes, iar examenul il va da in fata electoratului in 10 iunie. A fi primar inseamna a face fata dificultatilor si problemelor care apar si nu sa fugi de ele”, a conchis Gligor.

Carmen Cosman