La Petrosani, cinci ore fierbinti ale USL / Negocieri dure, nervi si sacrificarea unui liberal pentru binele general

Din dorinta de a tine USL Hunedoara unita, marti seara pana tarziu in noapte, la Petrosani, au avut loc negocieri aprinse intre liderii judeteni si cei locali. S-a lasat si cu o punere pe liber a liderului liberal din Aninoasa, Mihaita Nistor, dar si cu ideea de liste comune care TREBUIE sa constiutuie  forta cu care sa se castige alegerile locale si generale.

Pentru ca mai toate organizatiile PSD si PNL din Valea Jiului au vrut sa merga la alegerile locale pe liste separate, la Petrosani au avut loc intalniri intre birourile organizatiilor Uricani, Aninoasa si Petrosani si liderii judeteni Laurentiu Nistor & Sorin Vasilescu – PSD, Mircia Ioan Molot & Tiberiu Balint – PNL. Din start s-a respins ideea listelor separate pentru consiliile locale, dar fiecare si-a sustinut ideea cu argumente pro si contra, uneori chiar cu pumnul in masa, ca la orice negociere serioasa.

Uricaniul a cedat si a acceptat listele comune, Aninoasa a avut probleme. In cauza fiind chiar liderul PNL al orasului, Mihaita Nistor, caruia seful de judet Mircea Ioan Molot i-a dat liber sa plece, drept pentru care si-a dat demisia si din functia de viceprimar si din cea de presedinte PNL Aninoasa. Molot a mers pe ideea ca decat sa sacrifice o organizatie, mai bine sacrifica un om, iar Mihaita Nistor se pare ca a inteles. ”Nu vreau sa-i incurc. Sunt cu sufletul alaturi de liberali. Eu nu pot face campanie unui om care a facut atata rau orasului, iar pe lista de consilieri sunt oamenii primarului cu care m-am razboit atatia ani”- a precizat Mihaita Nistor. Sigur ca alianta intre cele doua partide, la care se adauga si cei nou veniti din PDL, a creat situatii ciudate si jenante. Ca urmare, se incearca pe toate caile ca USL sa fie tinut in viata pana dupa alegerile generale, iar  aceasta misiune le revine liderilor nationali si judeteni. Negocierile cu PSD si PNL Petrosani au fost mai dure, pentru ca acestea cazusera de acord sa mearga pe liste separate neconvenindu-le raportul dintre consilieri de pe lista comuna. Nu a cedat nici presedintele PSD, Laurentiu Nistor, dar nici cel al PNL, Mircea Ioan Molot in fata celor de la Petrosani. Daca este sa-i asculti separat, fiecare are dreptate. Daca analiza se face la rece, fara a implica emotionalul, respectiv orgolii si suparari, unitatea USL este imperios necesara in atingerea scopului pe care si l-a propus aceasta uniune.”Nu au dorit liste separate si au venit cu impunere si nu negociere, gasirea unei solutii convenabila pentru toti.

Noi am propus liste separate, si nu s-a acceptat, dar la Vulcan se poate. Apoi, noi am propus raportul de 8 la 5 din 13 consilieri. Am trimis faxul la Deva, daca nici asa nu esti de acord, inseamna ca nu vrei” – a declarat prim vicepresedintele PSD Petrosani, Costel Postolache.Prim vicepresedintele filialei judetene a PSD, Sorin Vasilescu, sustine ca listele separate sunt periculoase atata vreme cat nu ai siguranta ca vei cuceri Primaria Petrosani.

”Daca merg pe liste separate si pierd alegerile locale, toti membrii din cele trei birouri ale PSD, PNL si PC Petrosani vor fi demise, ba mai mult, chiar si cei de pe listele de consilieri. Practic pleaca acasa. Nu, Molot nu s-a impus rigid, este doar modul sau de a negocia pentru ca este foarte greu in asemenea situatii sa tii USL-ul unit. si nu este vorba ca tin cu el, pentru ca stiti cate procese am avut cu Consiliul Judetean.

Dar trebuie ca toti sa constientizam ca daca nu vom dovedi ca suntem puternici, putem pierde la alegerile generale ceea ce inseamna ca am stricat tot. Trebuie lasate la o parte orgoliile, supararile si preocuparea noastra principala trebuie sa fie castigarea alegerilor” – a declarat Sorin Vasilescu.si totusi, Petrila si Vulcanul merg pe liste separate, deocamdata.Politica se face cu oameni si se stie, este cea mai grea munca din lume, cea cu oamenii. Toate aceste zbateri, argumentari nu fac decat sa se cunoasca si sa-i cunoastem mai bine.

Ileana Firtulescu

5 comentarii la „La Petrosani, cinci ore fierbinti ale USL / Negocieri dure, nervi si sacrificarea unui liberal pentru binele general

 • 5 aprilie 2012 la 03:34
  Permalink

  BUNA POZA UN SECURIST SI UN TRACTORIST AU AJUNS SA CONDUCA JUDETUL …SINTE TI PENIBILI MAI CIOLANARILOR

 • 5 aprilie 2012 la 07:14
  Permalink

  Vai doamna Ileana cum puteti spune asa o gogomanie asa o confuzie intre politica si munca cu oamenii. Eu inca mai cred ca politica ar trebui facuta pentru oameni. Ce sa fac, am invatat prin facultate acum vreo 35 de ani ca a conduce inseamna in primul sa faci in asa fel sa fie bine pentru ceilalti, pentru cei multi si iti va fi si tie bine. Acum peste 99 % din politicieni isi urmaresc propriul interes , propriile afaceri si cand vin alegerile se lamenteaza ca oamenii sunt nerecunoscatori. Vai cat au facut ei pentru oameni si acum oamenii sunt nemultumiti. Ce munca serioasa cu oamenii fac cei doi din poza !!!. Sunt de prea mult timp in politica si s-au imbolnavit de betia puterii. Sa le fie rusine in primul rand de cum se poarta cu oamenii din propriul partid.Rusine, rusine, rusine.

 • 5 aprilie 2012 la 07:27
  Permalink

  OK. Noi cei de la PSD mergem pe liste separate la Petrosani si daca pierdem plecam acasa. Mai bine plecam acasa cu 10 mandate de consilier local si viceprimar sigur pe liste separate decat cu 7 mandate de consilieri locali si poate viceprimar.

 • 5 aprilie 2012 la 09:00
  Permalink

  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???
  DE CE SA VOTAM PEDELISTII DIN USL CAND PUTEM SA VOTAM PEDELISTII DIN PDL???

 • 5 aprilie 2012 la 12:29
  Permalink

  pentru arde: eu stiu ca in partid trebuie sa muncesti cu oamenii. Eu asa am facut. scopul muncii este pentru oameni. Un lider de partid daca nu are talentul de a stringe in jurul lui oamenii sa muncesca cu ei adica sa-i stie sa-i mobilizeze si sa scoata de la ei cei mai bun si sa stie ce au de facut, insemna ca nu stie lucra cu oamenii din subordine pentru binele oamenilor in general si normal si pentru ei. Am auzit o zicala care este adevarata: daca nu te cunosc nu am cum sa te iubesc. Asa si cei care injura doar din ce aud despre altii si nu pentru ca ii cunosc. Ii cunoastem daca le dam functii. atunci isi arata adevarata fata. politica adevarata e grea dar toti cred ca se pricep la asta si fac pe draqu ghem.

Comentariile sunt închise.