Termocentrala de la Paroseni nu mai primeste carbuni de la unitatile miniere din Valea Jiului din cauza unei avarii. Conducerea CNH a fost avizata in acest sens si aproape toata productia de huila va merge spre Mintia.

Potrivit directorului general al CNH, Constantin Jujan, avaria de la Paroseni s-a produs la o turbina. Jujan afirma ca la Paroseni existau marti dimineata 30.000 de tone de huila si acolo mai pot fi  stocate doar 25.000 de tone.

Asa se face ca acum huila extrasa din Valea Jiului pleaca spre Mintia. „La Paroseni se livra productia de la Livezeni, Vulcan si Lonea, iar acum doar cei de la Vulcan mai pot duce carbunele la Paroseni. Este vorba despre o avarie  si noi am fost sesizati de cei de la Paroseni marti dimineata. Atunci am luat decizia sa livram productia spre Mintia”, a declarat Constantin Jujan, director general al CNH Petrosani.

Singura mina care va aproviziona Termocentrala Paroseni, care mai furnizeaza caldura si apa calda, este cea de la Vulcan.

Directorul SE Paroseni Doru Visan confirma problemele tehnice aparute la termocentrala. “ Avem probleme tehnice la grupul IV motiv pentru care am fost nevoiti sa-l oprim. Am discutat cu CNH si pentru a nu lua carbune si sa nu-l pot plati vom avea livrarile alocate de pe luna august pe care le luam acum.

Vom lua carbune la nivel de centrala ”, declara Doru Visan.

Pana la remedierea defectiunii care a aparut la una dintre turbinele Termocentralei Paroseni doar mina Vulcan va livra pe stoc huila.

Diana Mitrache