Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, ca CNH poate asigura, in medie aproximativ 6.000 de tone de huila pe zi pentru Mintia, cu tot cu zilele de sambata lucrate.

”Se produc, in medie, aproximativ 8.000 de tone de huila pe zi. 2.000 merg la Termocentrala Paroseni, iar aproximativ 6.000 merg catre Mintia.

Se lucreaza si sambetele, dar nu s-ar putea produce mai mult, din cauza lipsei tehnologiei si a oamenilor. Daca nu se produce mai mult, normal ca Mintia importa, nu poate astepta dupa CNH”, a precizat Lacatas. Tiberiu Borca, directorul Termocentralei Mintia, a sarit insa la gatul liderului LSMVJ. ”Eu nu inteleg ce treaba are Lacatas sa faca astfel de declaratii. El este pensionar si vorbeste despre CNH, despre huila, despre Mintia? Cum isi permite? Cum poti tu, care esti pensionar, sa faci pe-a sindicalistul? Chiar nu vi se pare ca e ceva in ceata? Mie, unul, nu mi se pare normal”, a precizat Borca.

Zoltan Lacatas s-a aratat mirat de atacul lui Borca: ”Nu vreau sa intru in polemici cu acesti oameni, dar tin sa-l informez ca eu sunt seful organizatiei pana voi pleca”.

Anamaria NEDELCOFF