11Bani pentru douã proiecte importante. Administratia localã de la Petrosani a primit peste douã milioane de lei din rambursarea TVA-ului. Consilierii locali au alocat sumele rambursate pentru continuarea lucrãrilor de investitii de la ambulatoriu si pentru modernizarea domeniului schiabil din Parâng.

”S-au rambursat niste cereri pe care noi le-am înaintat prin care s-au primit sume de bani pe care le vom folosi tot pentru continuarea acestor obiective de investitii, respectiv realizarea domeniului schiabil din Parâng si modernizarea, reabilitarea si dotarea cu echipamente a ambulatoriului din Petrosani.

În cazul reabilitãri, modernizãri si dotãri cu echipamente pentru ambulatoriul de specialitate de la Spitalul de Urgentã din Petrosani este vorba de 1448 de mii de lei iar în cazul domeniului schiabil avem 700 de mii de lei”, a spus Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani. Pentru continuarea lucrãrilor din Parâng s-a alocat suma de 700 de mii de lei. ”Si aici cei 700 de mii de lei se vor defalca într-o sumã de 124 de mii de lei estimatã alimentari cu energie a domeniului schiabil iar restul de 576 de mii de lei vor merge la lucrãri de constructie cu titlul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng”, a mai precizat sursa citatã. Pentru cã nu a fost construit telescaunul de la Rusu, turistii au o singurã optiune dacã vor sã urce în Parâng la schi, cea de a folosi vechea instalatie de transport pe cablu.

Municipalitatea de la Petrosani contracteazã si un împrumut de 15 milioane de lei pentru continuarea lucrãrilor de investitii de la cele douã obiective. Contractul de servicii de acordare credite este în valoare de maxim 15.000.000 lei, în vederea finantarii unor investitii de interes public local. Perioada de rambursare a creditului este de 120 de luni, adicã 10 ani. Împrumutul este structurat pe loturi, si anume prima parte în valoare de 2 milioane de lei va fi folositã pentru lucrãrile de la ambulatoriul de specialitate.

Mai exact, banii vor fi alocati pentru pentru finantarea obiectivului de investitii „Reabilitarea, modernizarea si achizitionare echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgentã Petrosani”, cofinantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013. Suma de 13 milioane va fi alocatã pentru continuarea lucrãrilor la dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng. Proiectul din Parâng continuã pe banii constructorului si ai Primãriei, pentru cã de la Guvern nu s-a mai alocat nici un leu.

Monika BACIU