Favorizati de politisti din IPJ / „Caracatita infractionala” condusa de Simota, trimisa în fata judecatorilor

Gruparea condusa de Alin Simota a fost favorizata de ofiteri de politie judiciara din cadrul IPJ Hunedoara. Aceasta este concluzia la care au ajuns procurorii DIICOT, care au decis trimiterea în judecata a gruparii infractionale coordonate de Simota si fostul sau bodyguard Cristian Litera.

În total, au fost trimisi în fata instantei 14 inculpati – printre care si capul gruparii, Alin Simota – cercetati în stare de libertate sau în stare de arest prevenitv, pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui  grup infractional organizat,  lipsire de libertate, santaj în forma continuata, camatarie în forma continuata, trafic de persoane în forma continuata, înselaciune cu consecinte deosebit de grave în forma continuata, fals în declaratii în forma continuata, instigare la vatamare corporala grava, fiind sesizata Curtea de Apel Alba Iulia, ca instanta competenta. „În fapt, inculpatii, în perioada anilor 2006 – 2012, au constituit un grup infractional organizat, specializat în comiterea unor infractiuni de santaj si fapte de violenta. Gruparea a actionat în principal pe raza judetului Hunedoara, unii dintre inculpati fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului, administrând societati comerciale si finantând activitatea unui club de fotbal (n.r. Jiul Petrosani), ai carui jucatori au fost santajati pentru a renunta la drepturile financiare pe care le aveau asupra clubului. Practic,  inculpatii îi obligau pe jucatori sa semneze conventii nereale prin care se reziliau de comun acord contractele dintre clubul din Petrosani si acestia, partile nemaiavând pretentii una fata de cealalta începând cu data conventiei de reziliere”, precizeaza procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Grup infractional favorizat de politisti

În urma  instrumentarii dosarului, procurorii de crima organizata au stabilit ca grupul organizat era structurat în paliere de comanda si executie, specializat în santaje, sechestrari de persoane, „batai la comanda”, camatarie, iar activitatile acestuia au fost favorizate si de catre ofiteri de politie judiciara din cadrul I.P.J. Hunedoara. În acest dosar extrem de complex sunt nu mai putin de 16 persoane vatamate, care au avut nevoie de 60 – 100 de zile de îngrijiri medicale. Pe de alta parte, mai spun procurorii din anul 2008 membrii gruparii au fost implicati si în comiterea mai multor infractiuni de înselaciune în dauna unor firme de asigurari, fiind îndrumati în acest sens de complici angajati în sistem. Prejudiciul creat astfel a fost de 400.000lei si 100.000 euro, în cauza fiind dispuse masuri asiguratorii. „Cu privire la activitatile de camatarie, aratam ca împrumuturile erau acordate cu o anumita dobânda lunara sau saptamânala, pâna la 20 %. În general, nu se prevedea un termen de restituire, conditia fiind ca împrumutatul sa plateasca lunar dobânda (ex. la 10.000 euro trebuia sa plateasca 1.000 euro pe luna), iar la final, sa dea suma împrumutata integral. În cazul în care datornicii nu plateau dobânzile solicitate, asupra lor se exercitau acte de violenta verbala si fizica, fiind deposedati  de  bunuri mobile sau imobile si sume de bani, sau trimisi fortat la munca, în Libia”, mai spun reprezentantii DIICOT.

Dosarul se afla pe rolul magistratilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, iar printre inculpati se afla si fosta sotie a lui Simota, Mirela Litera – care dupa divortul de omul de afaceri s-a casatorit cu bodyguard-ul acestuia.

Carmen Cosman

 

2 comentarii la „Favorizati de politisti din IPJ / „Caracatita infractionala” condusa de Simota, trimisa în fata judecatorilor

 • 26 septembrie 2013 la 20:34
  Permalink

  Draga Spargatorule de Rotule,

  afla despre mine ca sunt bine sanatos ceea ce-ti doresc si tie. Inca ma tin rotulele (hahaha, ce-mi plac glumele mele) Mi-a zis Cata (ala mic si gras, stii tu…) ca i-ai scris. Mi-a povestit ca la tine e bine si frumos ceea ce m-a facut sa ma pregatesc cu bagajele. Acum ca esti mai vechi ca mine acolo-sa, te rog sa pui vorba buna si sa primesc o camera la soare. Au si sala? Cum e mancarea? La televizor cate programe sunt? Au sa ma lase s-o vad pe Lili? Acu trebe sa te las ca sunt in comisia de la Rosia, am primit cateva kile de euro ca sa sustin porcaria aia cu cianura si am sa spun ca este bine, doar ma stii, nu? Hai, pa, te pup. Cand vin sa aduc eugenii???

 • 27 septembrie 2013 la 13:18
  Permalink

  Bravo Haricel, te-ai pus bine cu pretenul si viitorul coleg de camera.Sa ai grija la ciocanele pe care le vei primi la rotula, asta un fel de botez pentru noii veniti.Pana te experimentezi in a da ciocane la rotula este musai sa le primesti.Pana atunci poti face antrenament cu lili.

Comentariile sunt închise.