Avem case de cultura, dar intrebarea este daca aici se mai fac activitati culturale in ultimi ani.

Incepem cu Petrila, cu Casa de Cultura Ladislau Smidt. Este adevarat, edificiul a fost in reabilitare aproape tot anul trecut, dar cu toate astea, administratorul, respectiv primaria, spune ca aici exista cultura in forme diverse.

“Pentru perioada imediat urmatoare, actul de cultura se desfasoara prin redeschiderea oficiala a bibliotecii a orasului Petrila si a centrului Biblionet”, a declarat Constantin Ramascanu, viceprimarul Orasului Petrila.

Cât priveste ultimul spectacol care a avut loc aici, nu se stie exact raspuns, asa cum nu se cunoaste nici când va avea loc urmatorul. “Urmeaza, speram cât de curând, sa avem un concert, care cred eu, este o premiera pentru Petrila in ultimi 20 de ani. Incercam sa luam legatura cu o orchestra de camera care are un turneu in judetul Hunedoara pentru a face o invitatie si la Casa de Cultura Ladislau Smidt. Dar nu, nu avem o data exacta”, a mai spus Ramascanu.

La Petrosani, Casa de Cultura  a Sindicatelor Ion Dulamita, spectacolele au loc foarte rar, atunci când se vând bilete, insa pâna acum, multe s-au anulat pentru ca nu s-a ocupat numarul minim de locuri platite.

La Aninoasa exista Centrul Cultural, o cladire in care  din când in când, copii mai fac diverse activitati extrascolare. In rest, spectacole mai putin.

“La Centrul Cultural, de curând am avut inaugurarea unui program Biblionet, unde am primit 5 calculatoare, unde orice cetatean din orasul Aninoasa, timp de 5 ani de zile, vine si navigheaza gratis pe net, fara ca primaria sa cheltuie vreun leu pentru acest program”, a declarat Ilie Botgros, primarul Orasului Aninosa.

Ajungem si la Uricani, orasul care are o casa de cultura, dar care are nevoie insa de o reabilitare serioasa. Oricum, in afara de acest lucru, aici, in ultimele luni nu a avut loc niciun spectacol organizat de primarie, institutia in sine sau vreun artist sau trupa din afara localitatii.

Luiza Andronache