Minerii, agricultori in Germania

Minerii din Valea Jiului sunt invitati sa devina agricultori in Germania. Oferta vine de la nemti, dar cei care vor un salariu de 800 de euro, trebuie musai sa fie calificati si sa stie limba.

Nemtii cauta  specialisti agricultori, care sa culeaga capsuni si sparanghel. Prin Agentiile locale de Ocupare a Fortei de Munca sunt scoase 70 de locuri de munca in agricultura germana, dar cei care vor sa plece trebuie sa indeplineasca niste conditii minime. E nevoie si de culegatori si de vânzatori. „Sunt solicitate femei si barbati care poseda experienta in agricultura, conditie fizica buna si  cunostinte de limba germana. Solicitantii care vor desfasura activitatea de cules  este  necesar sa detina cel putin cunostinte de baza de limba germana. Cei care vor lucra la vânzare trebuie sa detina cunostinte extinse, deoarece vor intra in contact cu clientii“, spune Iudith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

Salariul oferit este de 800 euro net pe luna, dupa retinerea asigurarilor sociale, impozit, cazare si masa. Timpul de lucru este de 40 – 50 de ore pe saptamâna. Angajarea se face pentru perioada aprilie – iunie 2012. (Diana Mitrache)

 

2 comentarii la „Minerii, agricultori in Germania

  • 5 martie 2012 la 05:35
    Permalink

    Vrajeala.

  • 5 martie 2012 la 07:33
    Permalink

    Pai da ,leafa minima in Germania e de 1800 euro si au nevoie de niste sclavi din Romania sa le stranga capsunile ca la ei nu lucreaza nimeni la munca aia pentru 800 de euro !

Comentariile sunt închise.