8În ultimele zile temperaturile din Valea Jiului au fost caniculare. Mai mult, meteorologii anuntã si pentru urmãtoarea perioadã temperaturi la fel de crescute. Dacã în anii trecuti au existat probleme cu furnizarea apei potabile cãtre populatie din cauza temperaturilor ridicate, anul acesta nu se vor înregistra astfel de evenimente.

”Dacã anul trecut erau probleme din cauza caniculei, anul acesta nu vom avea probleme, cel putin asa aratã datele cã existã destulã apã în lacurile de acumulare si îi izvoarele care sunt aici în Valea Jiului si oamenii nu vor nevoiti sã deschidã robinetul si sã vadã cã nu este apa. Va fi o problemã cu cei care nu îsi plãtesc apa indiferent dacã este canicula sau este frig afarã, noi trebuie sã ne încasãm ceea ce oamenii consumã. Vreau sã le multumesc cetãtenilor care sunt responsabili, cei care pânã acum nu au plãtit a venit vremea sã plãteascã si fiecare trebuie sã plãteascã ceea ce consuma si nu unii sã plãteascã facturile si altii sã nu plãteascã”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului. Singurele probleme le vor avea cei care figureazã cu datorii la plata facturilor.

”În continuare persoanele fizice, asociatiile de locatari, chiar astãzi la o asociatie de locatari din Petrosani avem o hârtie de la presedintele de asociatie în care chiar el ne spune cât si când sã le oprim si le vom pune în practicã”, a mai precizar sursa citatã.

Debitele mai multor râuri din Valea Jiului sunt scãzute, însã reprezentantii societãtii de apã spun cã nu vor exista restrictii din aceste motive sau din cauza temperaturilor ridicate.

Monika BACIU