11Ambulatoriu modern si aparaturã medicalã de ultimã generatie. Asta va aduce toamna la Ambulatoriul Spitalului de Urgentã Petrosani, aflat în plin proces de modernizare.

Peste 4 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, au fost alocate pentru reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul de Urgentã Petrosani, suma incluzând si aparatura medicalã de ultimã generatie ce va fia dusã aici. 

Lucrãrile de reabilitare sunt aproape finalizate, iar din toamnã vom putea vorbi despre o Policlinicã modernã. „Lucrãrile la Ambulatoriu sunt aproape finalizate. În toamna aceasta trebuie sã fie gata, cu tot ce înseamnã dotarea cu aparaturã medicalã si mobilier”, a declarat primarul municipiuui Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Licitatia pãentru echipamentele medicale a fost adjudecatã de o firmã din Bucuresti, care are exeprienta contractelor similare si cu alte  institutii sanitare mari din tarã, iar valoarea totalã a contractului este de 4.105.000 de lei. La licitatie au participat 5 firme si este pentru prima datã când o licitatie mare nu este contestatã. De aparaturã medicalã modernã vor beneficia cabinetele medicale de Chirurgie, Recuperare, Urologie, Oftalmologie, ORL, Anatomie patologicã, Ortopedie, Pediatrie, Interne, Cardiologie, Ginecologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Neurologie, Radiologie, Dializã si Laborator clinic. „Foarte important este cã am reusit sã achizitionãm si un tomograf de ultimã generatie, care îi ajutã atât pe bolnavi, dar si Spitalul în contractul cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate”, a mai spus primarul Iacob – Ridzi. De asemena, sectiile Ambulatoriului de specialitate vor fi dotate si cu mobilier nou, valoarea contractului deja încheiat fiind de 359.000 de lei.

Carmen Cosman