6Angajatii de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia  de adaosuri salariale cu ocazia Zilei Minerului. Sindicatele împreunã cu administratia au stabilit cuantumul adaosurilor cu ocazia acestui eveniment.

”La grupul neviabil primele se vor acorda  sub forma tichetelor cadou cu o valoare netã de 290 de lei, aceeasi valoare ca la grupul viabil si probabil vor fi acordate în aceeasi perioadã”, a declarat directorul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel. Initial s-a stabilit cã ortacii de la grupul viabil vor beneficia de prime în valoare de 350 de lei, lucru infirmat de reprezentantii societãtilor.

”Vorbind de 350 de lei s-ar pãrea sã fi fost o confuzie legatã de suma brutã si netã. Este vorba de 350 de lei brut si 290 de lei net”, a mai spus sursa citatã. Si angajatii de la partea

viabilã, respectiv de la Societatea Nationalã a Huilei beneficiazã prin contractul colctiv de muncã de prime de ziua minerului. La fel ca si colegii lor de la grupul neviabil, angajatii SNH vor beneficia de adaosuri în valoare de 290 de lei.

Monika BACIU