Un singur serviciu din cadrul municipalitãtii Petrosani ar avea nevoie de încã 18 oameni doar pentru a fi întregitã schema de personal.  Lipsa de personal nu va putea fi suplinitã chiar dacã se va da drumul la angajãri. Bugetul local nu poate suporta cheltuiala cu lefurile pentru o schemã idealã de personal.

Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Privat din cadrul municipalitãtii Petrosani are nevoie de cel putin încã 18 angajati pentru a putea acoperi lucrãrile zilnice cu întretinerea derulate în localitate. Oamenii ar fi direct productivi pentru cã cele 18 posturi se referã strict la muncitorii de care ar fi nevoie si nu la persoane cu functii de conducere. Un alt serviciu în care se lucreazã cu o schemã subdimensionatã este cel de politie localã.

Angajãrile pe posturile disponibile nu se pot face decât respectând schema impusã de guvern, la 7 plecati se poate face o angajare.

2-1Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã este îngreunatã activitatea din cauza lipsei de personal si chiar dacã ar fi permise angajãrile nu s-ar putea ocupa toate posturile necesare pentru cã bugetul local nu ar putea acoperi cheltuielile cu salariile. Nici în restul localitãtilor Vãii Jiului lucrurile nu stau mai bine, primãriile fiind nevoite sã se descurce cu angajatii pe care-i au în prezent.

Maximilian Gânju