Sunt peste 1.000 de absolvenți la Universitatea din Petroșani, iar școala superioară din Valea Jiului se pregătește pentru festivitatea de final. Va fi un eveniment care să marcheze faptul că aici există o școală universitară de prestigiu.

Promoția cu numărul 74 a Universității din Petroșani se pregătește de examenele finale. Va fi și un eveniment care va marca acest moment, iar la Universitatea din Petroșani se fac toate pregătirile necesare. Totul depinde, însă, de vreme, pentru că locația va fi schimbată, dacă va ploua.
„În perioada 3-5 iulie avem festivitățile de absolvire a unui ciclu de studii, atât pentru licență, cât și pentru masterat. Vrem să vină să participe cât mai mulți studenți la acestea. Iar, în funcție de numărul de studenți absolvenți, care pot veni, dar și în funcție de condițiile atmosferice, vom ține aceste festivități în aula universității, sau afară. Vrem astfel să marcăm un eveniment unic în Petroșani, unul care se desfășoară o dată pe an, arătând, încă o dată, că Petroșaniul este un oraș universitar”, a spus prof univ dr ing Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.
An de an, fiecare promoție își aniversează absolvenții care vor purta tocă și robă, în culorile specifice profilului absolvit.
Dacă vremea va permite, festivitățile vor fi organizate în campus, în aer liber, permițând astfel participarea unui public mai mare, decât în aulă.

Diana Mitrache

foto arhiva