Scrisoare deschisã în atentia domnului primar al Petrilei, Ilie Pãducel,

În ultimul timp presa si mass media localã au scos în evidentã cã Ilie Pãducel, atât de vechiul si atât de actualul primar al Petrilei, doreste cu tot dinadinsul sã devinã liberal, dar nu unul oarecare, ci unul fruntas asezat direct în capul mesei, considerând cã poate si cã trebuie sã reconstruiascã organizatia PNL Petrila.

 Inevitabil, noi, tinerii liberali, ne-am pus întrebarea: de ce? De ce vrea d-nul Pãducel sã vinã în PNL si mai ales de ce acum? si cã tot veni vorba de PNL Petrila, tot noi, tinerii, propunem sã aruncãm un ochi în ograda proprie, sã facem o analizã a situatiei existente si sã-i conturãm d-nului primar imaginea organizatiei si poate astfel si în mintea domniei sale, se va creiona starea de fapt asa cum este în realitate.

Începând din luna noiembrie a anului 2012 organizatia are un presedinte cu notorietate, puternic si care a demonstrat cã este omul potrivit pentru reînchegarea unei echipe decapitate. O vorbã din popor spune cã “omul sfinteste locul” si cam asta a fãcut Costel Avram de când a venit la Petrila. PNL-ului petrilean “i-a dãruit” într-un timp foarte scurt de la numirea lui ca presedinte un sediu modern si frumos, care te îmbie sã intri si de aici mai departe echipa liberalã te face sã nu mai vrei sã pleci. A sustinut si promovat aparitia ziarului propriu al organizatiei si anume “Avântul Liberal” în care sunt prezentate toate activitãtile partidului la nivel local si judetean. Dar nu în ultimul rând, a închegat o echipã unitã si competitivã, i-a redat încrederea în propriile-i forte, pregãtitã sã scoatã PNL-ul în fatã si care sã demonstreze cã se poate face si un alt fel de politicã, o politicã constructivã, de bun simt si respect fatã de oamenii lângã care convietuiesc. Liderul pe care astãzi îl avem este apreciat si respectat de noi toti, acest lider se identificã cu suflul nou al politicienilor de mâine, iar acest fapt nu ne aduce decât încredere si satisfactie.

Acum dupã o scurtã analiza stãm si ne întrebãm: de ce ar vrea d-nul Pãducel sã reformeze o echipã care functioneazã? de ce ar vrea sã reconstruiascã o organizatie care în sfârsit si-a gãsit identitatea? Rãspunsul ne permitem sã-l dãm tot noi… d-nul primar prin functia de presedinte ar înlãtura singura opozitie din Consiliul Local, fapt care i-ar readuce linistea cu care este atât de obisnuit de 20 de ani de când este edilul orasului.1-1

PNL Petrila este mai prezenta ca oricând între oameni si în presã localã prin reprezentantii sãi cei care sunt cu adevãrat liberali,care nu se feresc sã se identifice cu o echipã, deoarece numai o echipã unitã poate transmite forta, credibilitate si poate crea temeri si fisuri în rândurile adversarilor, iar acesta este spiritul în care am fost educati noi tinerii liberali.

Dacã ne întoarcem în timp, la campania de la localele din 2012, descoperim un domn Ilie Pãducel, care a dus o campanie destul de înversunatã si încrâncenata împotriva lui Mircea Ioan Molot si a noastrã a liberalilor pe care nu dãdea nici doi bani.Ne-a tratat ca pe niste adversari slabi si ne-a blamat atât pe noi, cât si pe Mircea Ioan Molot presedinte PNL al judetului Hunedoara, omul cãruia acum Ilie Pãducel îndrãzneste sã-i cearã sefia organizatiei petrilene. Din nou se naste o întrebare: Cu ce s-a schimbat la fata Mircea Ioan Molot de la locale si pânã în prezent? Cu ce ne-am schimbat noi?, pentru cã suntem aceeasi. La aceastã întrebare nu am gãsit încã nici un rãspuns, de ce ne doreste atât de mult, cred cã numai Ilie Pãducel stie, dar noi nu avem cum sã pierdem din vedere cã pentru noi liberalii, desi e edilul orasului, identificarea cu domnia sa ar însemna o scãdere a capitalului de încredere si imagine, un om cu o popularitate scãzutã nu ne-ar aduce nici un beneficiu.

Spunem o popularitate si o credibilitate scãzutã fãcând referire tot la alegerile din iunie 2012, când d-nul Ilie Pãducel a adunat trei mii si ceva de voturi din doisprezece mii, deci pânã în 30% din încrederea populatiei prezente la vot. Dar ce sã facem, legea e lege si trebuie respectatã, chiar dacã nu ne place. Judecând dupã toate aceste aspecte, concluzia este cã de fapt PNL i-ar aduce un plus de imagine primarului Ilie Pãducel si nu invers, iar conjunctura politicã în care se afla PNL i-ar aduce numai beneficii.

PNL Petrila nu are nevoie de Ilie Pãducel, avem o echipã capabilã asa cum am mai spus sã gãseascã un viitor candidat la primar din rândurile noastre. Echipa liberalã petrileana este una unitã si puternicã, dar ca orice grãdinã cu flori avem si noi buruienile noastre, si dacã acestia v-au creat impresia cã ati fi binevenit ca presedinte, noi vã aducem la cunostintã cã noi îi cunoastem pe cei care sunt cu adevãrat liberali si care este opinia lor. Nu ne putem identifica cu un Primar în ale cãrei mandate Petrila a pierdut Spitalul,iar din douã mine una va fi închisã.

PNL Petrila, domnule Pãducel, nu este o mosie, dar este o echipã care îsi recunoaste propriile valori.”Prin noi însine” vom arãta cã ne pasã si cã suntem o echipã calitativa nu cantitativã. Alãturi de Mircea Ioan Molot si Costel Avram, adevãratii lideri ai PNL, vom insufla tuturor si inclusiv d-voastra politica bunului simt. si în ideea cã nu vom primi nici un rãspuns la mica noastrã scrisoare, vã dãm tot noi niste rãspunsuri: Mircia Muntean nu este presedintele Consiliului Judetean, este în continuare omul cãruia i-ati fãcut atât de aprig anticampanie si anume Mircea Ioan Molot.

PNL-ul este în continuã ascensiune si are un cuvânt greu de spus în actuala guvernare; Din 2004 PNL-ul prin presedintele Mircea Ioan Molot a tot demonstrat cã stie sã conducã un judet,iar pe plan local mai avem încã multe de spus prin presedintele Costel Avram si alesii nostri locali.

Cu respect, noi, tinerii liberali din Petrila!