“În vremea aceea”, la Petrosani

11Sala de spectacol a Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petrosani a fost arhiplinã marti seara, la un concert de muzicã religioasã, sustinut de Corala „Armonia”, una dintre cele mai cunoscute si mai mari din tarã. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Devei si Hunedoarei în colaborare cu  Arhiepiscopia Tomisului.

Spectacol înãltãtor, marti seara, la Petrosani.  Corala Armonia, un cor format din  50 de persoane, recunoscut la nivel international, a interpretat fresca muzicalã „În vremea aceea”, o transpunere muzicalã a Patimilor lui Iisus, începând cu momentul aducerii în fata lui Pilat si care se finalizeazã cu Învierea Mântuitorului.

La aceastã manifestare cultural-religioasã au participat multe fete bisericesti din Valea Jiului si din restul judetului. Prezent a fost chiar si Preasfintitul pãrinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei. “Am cãutat pe cât ne-a stat în putintã ca înaintea marilor sãrbãtori, si la Petrosani sã avem evenimente spirituale, duhovnicesti si culturale în acelasi timp, mai ales acum,  în perioada Postului dinaintea Sfintei sãrbãtori a Pastelui”, a declarat P.S. Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei.

Invitat de onoare al acestui eveniment a fost Înalt Preasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a ajuns la Petrosani la câteva minute de la începerea spectacolului. Acesta a avut doar cuvinte de laudã de spus  despre Valea Jiului.

11_1“Am venit cu bucurie pentru cã iubesc locurile  si oamenii de aici. Si, în ciuda faptului cã cei din Petrosani au fost adeseori ironizati sau pusi, în gândirea unora, la margine, eu cred cã aici au fost oameni foarte vrednici si sunt în continuare si nãdãjduim ca minele sã prindã din nou viatã ”, a afirmat I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Întregul eveniment a fost organizat de Episcopia Devei si Hunedoara în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului.

Corala bãrbãteascã „Armonia” a fost înfiintatã în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la initiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru. În perioada 4-14 iulie 2012, Corala bãrbãteascã „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, a participat la cea de-a 7-a editie a Olimpiadei Corale Mondiale, desfãsuratã la Cincinnati, Ohio, în Statele Unite ale Americii.

Luiza Andronache

Advertisements