Se anunță primele ninsori puternice, așa că, la Petroșani, Consiliul Local a aprobat planul de acțiune pentru iarnă. Stocurile există, oamenii știu ce au de făcut, iar utilajele sunt gata să plece pe teren.
12 utilaje cu lamă și care împrăștie amestec de sare și nisip, mașini de transportat zăpada, oamenii care răspund de ele și stocurile de sare, clorură de calciu și nisip, toate au fost cuprinse în planul de acțiune pentru iarnă. Aici intră inclusiv măturile angajaților, spărgătoarele de gheață, ori lopețile cu care vor acționa muncitorii, când va ninge. Totul a fost prezentat la sediul unde sunt acestea garate, în Colonia Petroșani.
„Joi, în Consiliul Local, a fost aprobat planul pentru perioada de iarnă. Firma care are concesionată această activitate a venit și ne prezintă acum utilajele și materialele necesare pentru activitatea de deszăpezire. Ce este foarte important e că acest grafic prioritizează, în funcție de cantitățile de zăpadă care vor cădea, intervenția. Prioritate au străzile care duc către unitățile publice, spital, școli, grădinițe și instituții publice, după care intrăm în cartiere și, în etapa a III-a, către zonele sătești. Maxim 24 de ore, ei trebuie să ajungă cam peste tot”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
În curte sunt și stocuri de sare și nisip și contractul, spune primarul, este făcut în așa fel încât să fie plătiți cei 20 de oameni de la deszăpezire, pentru intervenții. Așa s-a întâmplat și iarna trecută.
„Contractul este pentru 4 ani de zile. Acționează în funcție de comenzi, în funcție de cantitatea de zăpadă. Ei primesc comenzile și, în funcție de aceste lucrări, sunt plătiți. Anul trecut a fost în jur de 300-400 de mii de lei toată activitatea”, a mai spus primarul din Petroșani. Sunt 100 de tone de nisip și tot atâtea de sare, care vor ajunge pe stocul firmei de la Hațeg, Eolian Energy, care are contract de deszăpezire la Petroșani. Alte 4 utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 5 utilaje de transportat zăpada, unele dotate și cu încărcător, iar în planul ce va fi aprobat este și un grafic cu străzile ce au prioritate, atunci când zăpezile mari provoacă disfuncționalități în trafic.
Diana Mitrache