Ploaia s-a transformat în ninsoare la munte, iar zãpada de pe pârtii nou depusã depãseste 50 de centimetri. În Straja pârtiile sunt impecabile, iar zãpada este mai bunã decât era în luna decembrie. În plus, turistii care îsi petrec sfârsitul de sãptãmânã aici au parte de reduceri substantiale la cazare si la transportul pe instalatiile de schi.

Pe de altã parte joi trei autocare de turisti au fost blocate în statiunea de munte Straja, dupã ce acolo a nins abundent încã de la primele ore ale diminetii. Oamenii din munte au cerut ajutor autoritãtilor locale, deoarece telegondola nu mai functioneazã, pentru cã, spune primarul din Lupeni, nu poate merge în pierdere. „Telegondola o pornim doar dacã avem actiuni în Straja, fiindcã trebuie sã facem în asa fel încât telegondola sã meargã pe profit”, a declarat Cornel Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.5_1

Si calea rutierã a fost inaccesibilã din statiune, din cauza stratului de zãpadã care s-a depus. Drumul a fost blocat,  iar la data de 31 martie a expirat si contractul încheiat de primãrie cu cei care aveau misiunea de a deszãpezi drumul de acces în statiune. Cornel Resmeritã, primarul din Lupeni, spune, însã, cã a trimis masinile primãriei sã degajeze carosabilul acoperit cu zãpadã. „Ploile s-au transformat în ninsori la munte si s-a întâmplat acest lucru. Au rãmas blocate 3 autocare în Straja, dar angajatii primãriei au fost toatã noaptea acolo, ca sã degajeze accesul”, a mai adãugat Cornel Resmeritã.

În Straja, în aceastã sãptãmânã, au avut loc Campionatele nationale de schi iar pe pârtiile de schi de aici s-au întrecut 180 de sportivi veniti din toatã tara.

Diana Mitrache