SAMSUNGFamilia unei bãtrâne de 73 de ani va rãmâne sub cerul liber, dupã ce torentii au mãturat la Aninoasa fundatia unei case. Cei trei oameni care locuiesc acolo spun cã niciodatã ploile nu au fãcut atât prãpãd, iar acum nu mai pot intra în casa care stã sã se dãrâme.

În Aninoasa, câteva gospodãrii sunt inundate, iar torentii scursi de pe versanti au mãturat fundatia unei case din deal. Oamenii care locuiesc acolo spun cã niciodatã ploile nu le-au fãcut atât de mult rãu,iar acum toatã casa crãpatã. Cel mai probabil, torentii scursi de pe munte s-au infiltrat si au mãturat fundatia casei, care încet, încet a crãpat. „Toatã noaptea am auzit cum trosneau peretii. Am stat afarã si ne-am rugat”, spune ginerele bãtrânei.

Oamenii au petrecut noaptea sub cerul liber la careSAMSUNG s-au rugat sã nu mai plouã. Acum, însã, nu vor mai putea sã intre în casa care stã sã se dãrâme. Pentru prima datã, oamenii se simt neputinciosi si nu stiu încotro sã apuce. „A fost alunecare de teren si ne-a spart casa, grajdul, cãmãrile. Nu mai putem sta aici. Niciodatã nu s-a întâmplat si de când m-a fãcut mama, acum 73 de ani nu a fost asa. A mai plouat dar numai acum la bãtrânete sã trãiesc cu frica de a rãmâne sub cer”, spune Marioara Stoica, proprietara casei.

Aninoasa a fost locul în care miercuri noaptea s-a întrunit comandamentul de inundatii. Primarul spune cã a cãutat solutii pentru toate problemele si i-a sfãtuit pe cei care locuiesc în acel imobil din deal sã nu mai intre înãuntru. Abia apoi îi va putea ajuta.

„Cred cã au nevoie de o nouã sustinere. Am mers la fata locului si am vãzut cum stau lucrurile. Vom vedea cum putem sã îi ajutãm sã consolideze casa”, a declarat primarul orasului Aninoasa, Nicolae Dunca. Oamenii au fost sfãtuiti sã plece la rude, pentru cã îsi pun în pericol viata, iar edilii locali au promis cã îi vor ajuta sã-si consolideze locuinta.

Diana Mitrache