La Straja se fac pregătiri de iarnă și stațiunea va avea un nou sistem de taxare. În plus, toate aleile dintre cabane vor fi asfaltate. Pregătirile sunt în toi, pentru că, spun cei din administrația de la Lupeni, turismul este gura de oxigen a acestui municipiu.

800 de mii de lei sunt alocați la capitolul Domeniul Schiabil la Straja pentru asfalt. Vorbim de stațiunea cea mai vizitată în timpul iernii, din județ și una dintre cele aflate în topul național. Era necesar asfaltul, așa că acum vor porni și lucrările. „Vom asfalta toată stațiunea, în interiorul ei. Peste o săptămână, maxim două, vom începe să asfaltăm în Straja, toate străduțele ce fac legătura cu cea principală, care ne-a fost reabilitată de către Consiliul Județean, acum un an de zile”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Iar administrația investește și în infrastructura folosită de turiști. „Se lucrează acum și la telescaunul de sus, de pe vârful Straja. Va fi funcțional, cu siguranță în acest an”, mai spune primarul din Lupeni.
Dar, unul dintre proiectele ce va elimina problemele cu taxarea în stațiune, în zona parcărilor. Asta, pentru că aici au fost identificați muncitori care furau din încasările zilnice, sau care nu taxau anumiți turiști. „Am identificat o sursă de bani de la PNRR. Sunt 500 de mii de euro. Încă nu am reușit să scoatem la licitație, dar sperăm să avem proiectul tehnic cât de curând, după care va urma licitația și, dacă ne mișcăm repede, vom reuși să implementăm, chiar de anul acesta, sistemul acesta modern de taxare”, a explicat Lucian Resmeriță.
Nu mai puțin de 300 de locuri de parcare sunt gata acum la Straja, iar în total, în acest sezon vor fi peste 1.000 de locuri destinate celor ce vin la munte cu mașinile.
Diana Mitrache