Este asfalt până la ANEFS, în Parâng. Drumarii au turnat asfalt până la clădirea celor de la Academia Națională de Educație Fizică și Sport, din Parâng. Mai erau 800 de metri, până sus, iar lucrarea este aproape gata. Mai trebuie mici ajustări și sîă fie montate rigolele de scurgere pe toată lungimea drumului. Iar asta se va întâmpla până la mijlocul acestei luni.

Lucrarea din Parâng a fost atribuită recent și drumarii au realizat în întregime asfaltarea, până la sfârșitul săptămânii trecute. Totul a costat 2,2 milioane de lei și în curând va fi inaugurat.
„Cel târziu în 15 septembrie se poate urca pe asfalt până sus. Eu zic că poate chiar mai devreme. Dar zic că 15 septembrie este data la care vom merge până la ANEFS, pe un drum asfaltat, o insfrastructură normală pentr anul 2023”, declară Costel Avram, administratorul
public al județului Hunedoara.
Drumul va putea fi folosit și de cabanieri și de turiști, iar mulți au apreciat deja ideea că pot sta în munte chiar și după ora la care pleca ultimul telescaun din munte.
„Am fost într-o zi până în Parâng și oamenii de acolo erau foarte bucuroșide faptul că am făcut drumul. Veți vedea că, dacă am făcut acum infrastructura până sus la ANEFS, va dezvolta și Parângul. Și mă bucur că oamenii care iubesc muntele nu mai depind de telescaun și pot urca cu mașina până acolo”, mai spune Costel Avram.
Lucrările la drumul din Parâng au început încă din anul 2000, când artera a intrat în patrimoniul Consiliului Județean Hunedoara. Consiliul Județean s-a asociat cu primăria din Petroșani în 2016, când a fost semnat un acord în acest sens. Atunci a fost făcut și studiul de fezabilitate și în 2017 a fost obținută autorizația de construcție aacestuia. Întreg proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și cu o contribuție de la Consiliul Județean Hunedoara.
În 3 septembrie 2018 s-a
pornit lucrarea și valoarea
acesteia a fost de aproximativ
17 de milioane de lei.
Diana Mitrache