Administratie

Se montează grinzile la podul rutier din Petrila

C irculația rutieră a fost afectată, marți dimineață, după ce, pe șantierul podului rutier de la intrarea în orașul Petrila, s-au adus grinzile din beton. Este încă o parte a lucrărilor de anvergură care se desfășoară aici și este posibil ca lucrarea să fie gata la finele acestui an.

Mașini cu gabarit depășit au parcat marți dimineață în zona podului rutier de la intrarea în Petrila, iar lucrările au făcut ca întreg traficul să fie afectat, în anumite intervale de timp.
Constructorii au cerut sprijin poliției locale și, de acum, vor fi montate grinzile. „Se lucrează de câteva luni la podul rutier care va face legătura la podul rutier care va face legătura cu șoseaua de centură și începând de azi, constructorul a solicitat sprijin poliției locale, ca să dirijeze circulația. Asta, pentru că de azi au început să monteze grinzile peste pilonii pe care i-au construit și eu cred că, după ce se montează și aceste grinzi, în maxim 4 săptămâni, va fi gata și podul”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Podul de la Petrila are alocată suma de 6.495.622,9 lei, iar finanțarea a fost semnată la finalul lunii aprilie de ministrul Cseke Attila.
Pe acest traseu, generat de podul de peste Jiu, se va asigura și un acces mai facil viitorilor investitori în zona activelor fostei exploatări miniere din Petrila, dar vizează și ideea unui circuit cu stâne-muzeu și traseul spre Transalpina.
Startul lucrărilor s-a dat în luna mai a acestui an și termenul de execuție este de un an. Așa că podul va fi dat în folosință cel mai târziu în mai 2024.
Diana Mitrache