U nitățile medicale din județ sunt monitori­zate, în permanență, astfel încât pacienții să aibă parte de condiții decente atunci când ajung la spital.

În urma problemelor care au existat la o unitate medicală din țară unde o pacientă nu a primit asistență medicală pentru a putea naște în spital și a trebuit sa aducă pe lume un copil pe marginea drumului, au fost efectuate o serie de controale și unitățiile medicale sunt monitorizate.
Directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David, spune că la nivel județean sunt într-adevăr probleme din cauze lipsei medicilor specialiști dar că nu au existat și nu există situații în care un pacient să nu poată primi îngrijiri medicale de specialitate.
Mai mult decât atât la nivel județean situația este atent monitorizată de mai mulți factori de decizie.
”În România în anumite zone încă există probleme serioase în ceea ce privește lipsa medicilor specialiști. Acest aspect este prezent și în județul nostru, dar din fericire pot afirma că nu
suntem în situația în care să nu putem primi un pacient în spital din lipsa medicilor pentru că există un sistem coordonat la nivel județean foarte bine și se pot face transferuri de pacienți din spitale cu paturi care nu pot să primească anumite patologii, să poată fi transferați de urgență la un spital județean sau cum este cazul în Valea Jiului, la Spitalul de Urgență din Petroșani. Noi împreună cu DSP-ul și Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara urmărim aceste situații cu atenție sporită. Există și un grup de lucru permanent care urmărește aceste situații și la nivelul Instituției Prefectului Junedoara. Nu se pune în discuție ca cineva să nască pe marginea drumului sau nu nu beneficieze de asistență medicală”, a declarat Adrian David directorul general al
Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
Monika BACIU