Social

Academia Română susține 21 de elevi din medii defavorizate

21 de elevi şi studenţi cu performanțe de studiu, care provin din medii defavorizate, vor fi susținuți în anul școlar 2023-2024 de Academia Română cu burse de 1.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă, transmite Agerpres. Aceștia vor semna marţi, 5 septembrie 2023, documentele de primire a stimulentelor, conform sursei citate.
„Cei 21 de bursieri provin din medii defavorizate sau din familii cu situaţii
critice, unii dintre ei având poveşti de viaţă impresionante, pe care le trăiesc cu discreţie şi decenţă. Toţi sunt copii şi tineri studioşi, cu rezultate şcolare situate în zona performanţei”, scrie Academia Română în comunicat.
Nouă elevi şi studenţi primesc bursă de merit pentru al doilea an, fiind câştigătorii selecţiei din anul 2022, care şi-au menţinut consecvent performanţele şcolare. Ceilalţi 12 elevi obţin bursă de merit pentru primul an din partea Academiei Române şi, în mod excepţional, din partea a doi membri ai Comisiei de evaluare, acad. Marius Andruh, vicepreşedinte al Academiei Române, şi prof. univ. Mihai Ducea, membru corespondent al Academiei. Toţi vor putea să-şi prelungească bursele până la finalizarea studiilor şcolare sau universitare, cu condiţia obţinerii mediei anuale de absolvire de minimum 9.50.
Monika Baciu