9Parlamentarii hunedoreni sunt îngrijorati de situatia Complexului Energetic Hunedoara. Unul dintre parlamentarii hunedoreni, mai exact deputatul Carmen Eleonora Hãrãu vrea sã afle care este strategia Ministerului Energiei în ceea ce priveste privatizarea mamutului energetic.

Mai precis, aceasta vrea sã afle ce mãsuri va lua ministerul de resort pentru protectia socialã a angajatilor. Deputatul subliniazã faptul cã o privatizare esuatã poate sã ducã Complexul Energetic Hunedoara în aceeasi situatie ca si privatizarea de la Mechel.

”Care sunt mãsurile de protectie socialã pe care le preconizati pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara în cadrul strategiei de privatizare, astfel încât sã fie evitate situatii de gravitatea celor de la Mechel Câmpia Turzii (sinuciderea unui angajat…)? Care sunt pârghiile pe care statul român le are la îndemânã pentru a preîntâmpina la Hunedoara situatiile de la Oltchim si Mechel astfel încât sã determine investitorii sã-si respecte obligatiile sociale si economice asumate în cadrul procesului de privatizare si mai ales dupã, obligatii vitale  pentru relansarea societãtii si pentru soarta comunitãtii locale?”, îl întreabã deputatul pe ministrul delegat pe probleme de Energie, Constantin Nitã.

În lipsa unui invetsitor strategic, Complexul Energetic Hunedoara va intra în

insolventã, lucru negativ pentru entitatea energeticã. Totodatã, pentru ca CEH sã fie profitabil e nevoie de investitii de 500 de milioane de euro.

Monika BACIU