P roblemele cu care se confruntă medicii de familie au fost dezbătute la Petroșani. Adrian Nicolae David, președintele CJAS Hunedoara, s-a aflat într-un tur de forță în mai multe localități hunedorene pentru a sta la masa discuțiilor alături de medicii de familie.

”Astfel de consfătuiri au menirea de a aduce la masa discuțiilor principalii actori ai sistemului de sănătate și administrația publică locală, astfel încât împreună să găsim cele mai bune soluții la problemele existente în acest sistem și, în același timp, să asigurăm accesul rapid al pacienților la servicii medicale de calitate.
Le mulțumesc medicilor de familie din municipiul Petroșani pentru întreaga activitate pe care o desfășoară în beneficiul pacienților și pentru întregul efort depus în activitatea de zi cu zi, în pofida dificultăților cu care se confruntă, și îi asigur de întregul meu sprijin”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Care sunt problemele din sistem a explicat Adrian David.
”Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă medicina primară este nevoia de medici în sistem. Consider că deficitul medicilor de familie este o provocare a unui sistem modern de sănătate, iar în acest moment, esențial este să lucrăm împreună pentru a aborda problemele structurale care reduc accesul populației la serviciile de asistență primară. De aceea, îi încurajez pe viitorii și tinerii medici să vadă ca pe o oportunitate medicina primară”, a spus Adrian David, președintele CJAS Hunedoara.
Monika BACIU