Artera din Parâng se redeschide circulației. Iar construcția spre partea de final va începe curând. O spun cei de la Consiliul Județean Hunedoara, care scot acum lucrarea la licitație. Artera spre Parâng a fost închisă pentru că, pe timpul iernii este un adevărat pericol. Așa că, în scurt timp, drumul va fi redeschis și pentru mașinile a căror șoferi vor să ajungă la munte. „Drumul se deschide la 1 aprilie. Până atunci, conform hotărârii Consiliului Județean, toate drumurile județene, care nu au putut fi funcționale iarna, au fost închise. Cu prima zi a lunii aprilie drumul va fi deschis legal”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Licitația pentru continuarea arterei până sus, în zona cabanelor, va fi ridicată pe sistemul electronic și pentru reabilitarea acestei artere bani vin din bugetul Consiliului Județeasn Hunedoara. „Cei 830 de m de drum vor fi făcuți cu banii din bugetul propriu al CJH. După cum se știe, și anul trecut, am încercat să îl facem, dar nu a venit niciun constructor. Sperăm să avem noroc anul acesta și va fi gata, că avem bani prinși în buget”, mai spune Costel Avram.
Lucrările la drumul din Parâng au început încă din anul 2000, când artera a intrat în patrimoniul Consiliului Județean Hunedoara. Instituția s-a asociat cu primăria din Petroșani în 2016, când a fost semnat un acord în acest sens. Atunci a fost făcut și studiul de fezabilitate și în 2017 a fost obținută autorizația de construcție a acestuia. Întreg proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și cu o contribuție de la CJH.
În 3 septembrie 2018 s-a pornit lucrarea și valoarea acesteia a fost de aproximativ 17 de milioane de lei. Acum mai sunt de reabilitat 830 de metri, pentru că porțiunea respectivă nu era cuprinsă în proiectul inițial.

Diana Mitrache