Încã nu pot confisca masinile amendatilor

8_siteLegea le-ar permite, dar nu e chiar atât de usor. Încalcã legile de circulatie, dar pânã sã plãteascã e o cale lungã. Cel putin asa e la Petrosani.

Autoritãtile din Valea Jiului nu sunt pregãtite sã aplice legea. Asta pentru cã încã nu pot confisca masinile celor caree primesc amenzi de circulatiesi nu le plãtesc. Cei de la Petrosani, spre exemplu, recunosc cã sunt multi contravenienti si cã numãrul celor care nu plãtesc e mare, dar nu au încã solutii.

„Din pãcate, mãsura confiscãrii autoturismelor pentru debite din amenzi e foarte complicatã. Colegii mei nu au pus-o în aplicare pentru cã necesitã, în prealabil, identificarea seriei motorului, a sasiului. Pot sã spun, însã, cã sunt 1.800 de soferi care datoreazã bani autoritãtilor locale”, spune Nicu Tascã, purtãtor de cuvânt Primãria Petrosani.

Sute de soferi au de plãtit amenzi usturãtoare pentru cã încalcã legislatia, dar prea

putini ajung si sã sufere din acest motiv. Asa se face cã ei ajung din nou la volan, iar pânã când vor fi pusi la platã mai pot sta linistiti.

„Cifra exactã a amenzilor nu o pot spune, dar stiu cã foarte putini dintre ei au fost trimisi sã facã muncã în folosul comunitãtii în cuantumul acestor amenzi”, a mai spus Tascã.

Diana Mitrache

Advertisements