13 ani de existentã. Mascota statiunii Straja împlineste sãmbãtã frumoasa vârstã de 13 ani. Ursul, pentru cã mascota statiunii este un urs, este sãrbãtorit de cei din Straja ca un copil. Cel care la- adus pe Baloo în Straja este Emil Pãrãu.

Si pentru a marca ziua lui Baloo asa cum se cuvine, Pãrãu organizeazã încã un eveniment sportiv în statiune, eveniment sportiv aflat la prima editie.

”Este un eveniment deosebit pentru noi. Deja Baloo face 13 ani de când este în Straja si 13 ani de fapt de când e nãscut. El a fost atunci bebelus pentru cã avea douã luni de când l-am adus în sraja. Sperãm cã s-a simtit bine alãturi de noi aici în Straja.

Noi sigur am avut de câstigat datoritã lui în Straja, în primul rând pentru cã foarte multi an de an vin sã-l vadã pe Baloo si asta este un lucru bun si de ce nu meritã sã-i tinem ziua aici în Straja. Sâmbãtã îi vom tine ziua si îi vom face si o cupã, Cupa Baloo, care va fi la prima editie si sperãm cã toatã luma va pleca multumitã din Straja si de ce nu si el sã se bucure de surpiza pe care o pregãtim”, a declarat Emil Pãrãu, organizatorul Cupei Baloo.

Evenimentul este dedicat în primul rând copiilor, însã cei care vor sã profite de zãpadã o pot face si ei. ”Copiii sunt în primul rând atrasi de Baloo si am zis sã facem o cupã în primul rând pentru copii.  Va fi pentru copiii de pânã la 14 ani si apoi ne vom duce si îl vom sãrbãtori pe Baloo asa cum se cuvine, asa cum meritã”, a mai spus Pãrãu. Acum 13 ani, Baloo a fost gãsit rãnit pe munte si dus la spital pentru a se face bine. Salvamontistilor din Straja li s-a fãcut milã de el si l-au adoptat, iar de atunci nu s-au mai despãrtit. Turistii care merg în statiune s-au împrietenit repede cu ursul si îl viziteazã de fiecare datã când au ocazia.

Nu toatã lumea este încântatã însã de soarta lui Baloo, care este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari ursi crescuti în captivitate în Europa în momentul de fatã.

Monika BACIU