Baloo, 13 ani de viatã / Cupa Baloo, eveniment în cinstea mascotei

13 ani de existentã. Mascota statiunii Straja împlineste sãmbãtã frumoasa vârstã de 13 ani. Ursul, pentru cã mascota statiunii este un urs, este sãrbãtorit de cei din Straja ca un copil. Cel care la- adus pe Baloo în Straja este Emil Pãrãu.

Si pentru a marca ziua lui Baloo asa cum se cuvine, Pãrãu organizeazã încã un eveniment sportiv în statiune, eveniment sportiv aflat la prima editie.

”Este un eveniment deosebit pentru noi. Deja Baloo face 13 ani de când este în Straja si 13 ani de fapt de când e nãscut. El a fost atunci bebelus pentru cã avea douã luni de când l-am adus în sraja. Sperãm cã s-a simtit bine alãturi de noi aici în Straja.

Noi sigur am avut de câstigat datoritã lui în Straja, în primul rând pentru cã foarte multi an de an vin sã-l vadã pe Baloo si asta este un lucru bun si de ce nu meritã sã-i tinem ziua aici în Straja. Sâmbãtã îi vom tine ziua si îi vom face si o cupã, Cupa Baloo, care va fi la prima editie si sperãm cã toatã luma va pleca multumitã din Straja si de ce nu si el sã se bucure de surpiza pe care o pregãtim”, a declarat Emil Pãrãu, organizatorul Cupei Baloo.

Evenimentul este dedicat în primul rând copiilor, însã cei care vor sã profite de zãpadã o pot face si ei. ”Copiii sunt în primul rând atrasi de Baloo si am zis sã facem o cupã în primul rând pentru copii.  Va fi pentru copiii de pânã la 14 ani si apoi ne vom duce si îl vom sãrbãtori pe Baloo asa cum se cuvine, asa cum meritã”, a mai spus Pãrãu. Acum 13 ani, Baloo a fost gãsit rãnit pe munte si dus la spital pentru a se face bine. Salvamontistilor din Straja li s-a fãcut milã de el si l-au adoptat, iar de atunci nu s-au mai despãrtit. Turistii care merg în statiune s-au împrietenit repede cu ursul si îl viziteazã de fiecare datã când au ocazia.

Nu toatã lumea este încântatã însã de soarta lui Baloo, care este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari ursi crescuti în captivitate în Europa în momentul de fatã.

Monika BACIU

Advertisements

9 comentarii la „Baloo, 13 ani de viatã / Cupa Baloo, eveniment în cinstea mascotei

 • 15 februarie 2013 la 10:34
  Permalink

  Da 13 ani de cand e ursul,14 de cand e gardul si 2 de cand nu mai fumeaza bucatarul de la Montana,apoi urmeaza cupa veteranilor,cupa juniorilor,cupa seniorilor,cupa taticilor,cupa mamicilor,cupa ciobanilor,cupa padurarilor si alte cupe si cupe mai mici,daca nu ar fi penibil te-ar apuca rasul …….

 • 16 februarie 2013 la 08:32
  Permalink

  Dac? nu ai avea atita rautate in tine ti-ai da seama ca aceste evenimente sunt dedicate iubitorilor muntelui , skiului nu unor paltonari care isi sufla secretiile nazale in fata unui computer. In fond ?i la urma urmei participa cine doreste si cine poate.Aceia care din invidie fac comentarii asa cum ai facut tu nu sunt invitati la astfel de evenimente.Cu alte cuvinte : daca nu te intereseaza nu te baga si nu comenta daca nu ai curajul sa participi la un astfel de eveniment.

 • 16 februarie 2013 la 11:53
  Permalink

  Parerile sigur sunt impartite cu privire la faptul daca e bine sau nu ca ursul Baloo e tinut intr-un tarc care tot captivitate se numeste,sigur ca lumea se bucura sa vada un urs adevarat,mai ales copiii cu siguranta ca sunt incantati,dar hai sa privim lucrurile si din alta perspectiva,oare acest animal salbatic,nu s-ar fi simtit mai bine in salbaticie,poate nu ajungea sa implineasca 13 ani,poate viata lui ar fi fost mult mai grea,dar oare nu merita o sansa in libertate?Eu unul cred ca sunt destui ursi(chiar prea multi)la zoo si nu trebuia sa fie tinut in captivitate acest simpatic animal,e doar o opinie.

 • 16 februarie 2013 la 17:16
  Permalink

  Bai desteptule,democratia inseamna sa-ti exprimi opinia,daca tie nu-ti place,taca-ti fleanca si inghite in sec,sau vulgar spus treci la alta masa si ia o bere de la montana…

 • 16 februarie 2013 la 20:16
  Permalink

  Auzi mai stan patitu, aceste evenimente sunt organizate pentru a anima viata statiunii si pentru a bucura pe cei care viziteaza statiunea.Daca spiritul si indeminarea nu te atrag in spre munte atunci navigheaza pe net poate vei fi mai putin rautacios in comentarii la adresa unor oameni care reusesca sa scoata monotonia din viata cotidiana.

 • 17 februarie 2013 la 05:53
  Permalink

  Nu prea te ajuta capul.

 • 17 februarie 2013 la 14:21
  Permalink

  Da bai Boloo,aceste sunt activitati pentru a anima activitatea la anumite carciumi,nu-ti spun mai mult ca se subantelege.Chestia cu mutele e doar o cioaca ca unii sa faca burta mare la carciuma…….

 • 17 februarie 2013 la 20:15
  Permalink

  Bai stan!!!Daca tu crezi ca iubitorii muntelui si al ski-ului se duc in virf de munte @ ca sa faca burta mare la circiuma@ inseamna ca nu ai in cap decit bautura si in acest caz imi pare rau dar nu am cu cine discuta..esti dus..esti pe linga subiect.Cu respect , un om caria ii place muntele si care nu urca la munte pentru a sta n circiuma.

 • 19 februarie 2013 la 08:58
  Permalink

  Faza cu sarbatorirea ursului: De ce sa nu se faca si la noi o sarbatoare in Straja,chiar daca pare banala asta arata ca inca Straja nu a murit,ca mai are activitate,si va mai avea multa vreme de aici incolo.Cat despre carciumi adevarat,restaurantele din cabanele montane sunt pline ochi in plin sezon cu turisti plictisiti si carora le dor picioarele de atata stat in picioare.Sfaul me pentru ei e sa nu stea atata pe munte ca fac varice,cu restaurantele mai usor ca se gasesc si jos in oras..

Comentariile sunt închise.