Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a somat, luni dimineața, Consiliul Județean Hunedoara și executantul proiectului, SC Strabag SRL, să desființeze corpul de afișaj amplasat fără autorizațiile legale pe DJ 709 F, Cabana Rusu – Masivul Parâng. Acolo scrie Consiliul Județean Hunedoara, iar șeful instituției spune că îi pune orice inscripție vrea el, îi face și parcare și îl îndeamnă pe Tiberiu Iacob Ridizi să își facă singur un drum, pe care să scrie ce vrea el.

Cu doar câteva zile înainte de inaugurare, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost deranjat de inscripția de pe drumul recent renovat de Consiliul Judetean Hunedoara și le-a cerut celor de la instituția județeana  să dea jos scrisul.
„Terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, într-un comunicat remis presei, doar că Laurențiu Nistor, președintele CJH i-a dat, la rândul său, replica. „Poate să îl dea jos, sau poate să facă alt drum, domnul primar Ridzi, pe care să scrie Primăria Petroșani. Azi dimineață (n.r. luni, 20 septembrie), spunea că acolo trebuia să scrie Masivul Parâng. I-am zis să spună unde să amplasez această nouă inscripție și efectiv o fac eu, gratis”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Mai mult, Laurențiu Nistor a susținut și că ar construi și o parcare în Parâng, dacă ar primi teren. „Cred că, în loc să se ia de faptul că scrie Consiliul Județean Hunedoara, primarul Ridzi, la capacitatea lui mintală, pe care trebuie să o aibă, trebuia să ne răspundă la vreo două-trei scrisori, prin care îi ceream teren să ne pună la dispoziție, ca să îi face cam 100 de locuri de parcare”, a precizat Laurențiu Nitor.
Primarul din Petroșani spune că le lasă 5 zile la dispoziție celor de la Consiliul Județean Hunedoara ca să dea jos inscripția.
Totuși, Laurențiu Nistor speră că e doar o glumă. „Eu spun că e o găinărie cu dat jos. Sunt convis că își retrage plângerea. Că are minte suficientă și vede că altfel se face de râs la populația din Valea Jiului”, a conchis președintele CJH.
Drumul ce urcă în Parâng a fost construit de firma Strabag, iar beneficiarul lucrării este Consiliul Județean Hunedoara.

Diana Mitrache