N u mai puțin de 69 de câini aflaţi în pericol, au fost salvaţi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara. Animalele erau ținute captive de o femeie, care îi aduna de pe străzi în ideea de a-i salva. Doar că mai rău le făcea. Cei 69 de câini erau ținuți în incinta unei foste ferme zootehnice din Orăștie, în condiții greu de imaginat. Erau slăbiți în înfometați, murdari și polițiștii, care au fost sesizați de localnici, au constatat că toți erau în mare pericol.
„Acești câini, întrucât trăiau în condiții improprii, fără a le fi asigurată hrana sau apa, au fost ridicați de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul autorității publice locale, urmând fi relocați într-un adăpot autorizat, unde vor primi toate îngrijirile necesare”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Ferma în care erau ținute animalele aparține unui om de afaceri din alt județ, care habar nu avea ce se întâmplă acolo, pentru că nu mai folosea locația de mult timp. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că în halele dezafectate ale fostei ferme erau ținuți în condiții improprii, într-o situație de pericol, 69 de câini din rasa comună, majoritatea fără hrană, apă şi asistență medicală de specialitate. Ca urmare, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost, în baza căruia au fost ridicați cei 69 de câini și relocaţi în adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor D.S.V.S.A. Hunedoara şi ai autorităţii publice locale.

Diana Mitrache