T ermocentrala de la Mintia ar urma să plece din Complexul Energetic Hunedoara și să fie preluată de un alt investitor. Sunt 5 care o vor, însă, între timp, din cauză că nu a mai funcționat din luna martie, angajații s-au înscris toți pe listele de disponibilizare. Toți energeticienii de la Termocentrala Mintia pleacă acasă și deja s-au înscris pe listele de disponibilizare.
Sunt oameni care nu au mai lucrat deloc din luna martie, după ce termocentrala a fost închisă, că nu mai era cărbune și nici nu se conforma normelor de mediu. Acum, sunt șanse ca aceasta să fie cumpărată. „Existau 4 solicitări, din partea a 4 companii, care doreau să cumpere termocentrala Mintia. Acum am înțeles că ar fi și a 5-a solicitare. Sunt doritori și, cu siguranță, administratorul judiciar a și făcut documentația în acest sens și o va scoate la licitație. Probabil unul din cei 5 o va cumpăra”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH. Doar că, atunci când va fi cumpărată, termocentrala de la Mintia va trebui retehnologizată și, în plus, angajații pleacă toți, adică 607 oameni vor ieși din sistem.
„Întregul personal de la Termocentrala Mintia s-a înscris pe listele de disponibilizare. Deci toți vor fi disponibilizați. Am discutat cu administratorul judiciar, care a avut discuții cu câțiva dintre cei care vor să o ia, iar aceștia au spus că ar urma să îi reangajeze pe cei de care va avea nevoie”, a mai adăugat Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Reorganizarea CEH vizează clar excluderea termocentralei de la Mintia din sistem, iar până acum și Consiliul Județean Hunedoara părea interesat să o preia.

Diana Mitrache