Nu mai puțin de 44 de oameni și-au pierdut viața din cauze asociate îmbolnăvirii cu COVID -19, în județul nostru. Rata îmbolnăvirilor a trecut de 3,5 la mie, iar la Petroșani, suntem în scenariul roșu, cu o rată de peste 5,3 la mie.

Situația a devenit îngrijorătoare cu fiecare zi a ultimei săptămâni, când rata infectărilor a trecut de 3 în zeci de localități. Inspectorii DSP spun că nu mai sunt locuri în spitale, pe secțiile ATI, iar mortalitatea se menține la 3 pe zi.
„Cu o incidență mai mare de 3 sunt 25 de localități. Cu o incidență mai mică de 3, practic, sunt doar 3 localități: Deva, Geoagiu și Uricani. În ultimele 14 zile, numărul de decese este de 44, cu o medie de 3 pe zi. Avem, în ultimele 14 zile, 1552 de cazuri pozitive. Strict pentru COVID, nu mai există niciun loc în nicio secție ATI din județul nostru”, a spus Delia Bâda, purtător de cuvânt la DSP Hunedoara.
Toate spitalele din județul Hunedoara sunt acum suport-COVID, după ce cel de la Hunedoara a devenit și el suport. Asta, pentru că era nevoie să primească și alt fel de pacienți, după un an de pandemie.
Totuși, inspectorii DSP spun că vaccinul este recomandat acum. „Ar trebui să se vaccineze cât mai mulți oameni și să fie atenți că nu putem trata lucrurile cu neseriozitate. În ultimele 14 zile au crescut foarte mult cazurile de îmbolnăvire”, mai spune Delia Bâda, purtător de cuvânt la DSP Hunedoara.
Municipiul Petroșani are cea mai mare incidență din tot județul Hunedoara, trecând, de cel puțin două zile, de 5 la mie. De altfel, în Valea Jiului, doar la Uricani incidența este de sub 3 la mie.
Diana Mitrache