Absolvent al UPET, secretar de stat în Ministerul Energiei

U n absolvent al Universității din Petroșani a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei. Este vorba de Akos Derzsi. Premierul Florin Cîțu a desemnat doi noi secretari de stat la Ministerul Energiei și a confirmat unul existent. Numirile au fost publicate în Monitorul Oficial.
Cei doi noi secretari de stat sunt George-Sergiu Niculescu și Akos Derzsi, potrivit deciziilor publicate în Monitor. De asemenea, a fost reconfirmat în funcție Dan Drăgan, potrivit aceleiași surse.
Gerorge Sergiu Niculescu a fost prefect al județului Constanța, dar a fost și director cadrul PATRES, organizația patronală a investitorilor în regenerabile din România. Derzsi a fost senator UDMR în legislatura 2016-2020 și a absolvit Institutul de Mine Petroșani. Akos Derzsi s-a născut în județul Harghita în 2 noiembrie 1962.
”Am lucrat opt ani ca inginer minier, mai apoi ca șef serviciu, inspector șef adjunct, apoi inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor. În 2007-2008, am fost secretar de stat la Ministrul Muncii și deputat în perioada 2008-2012”, arată Akos Derzsi în biografia sa.
Akos Derzsi și-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Șuncuiuș (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost
inspector, inspector șef și inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor. În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie și Ocupare Forță de Muncă. În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate și secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.
În mandatul 2016–2020 a fost senator, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități și membru în Comisia de muncă al Senatului precum și
trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).
Este vicepreședinte al Mișcării Creștin Democrate Maghiare din România.
Monika BACIU