Viorel Pascu: “Neputincioși în fața instituțiilor, continuăm rugăciunea!”

Acoperișurile blocurilor din zona Triaj, de la Petroșani, cad bucată cu bucată. Zeci de familii stau cu pericolul deasupra capului. Anul trecut, Viorel Pascu a sesizat Avocatul Poporului, însă, nici până acum nu a primit un răspuns ferm.

”Neputincioși în fața instituțiilor, continuăm rugăciunea! Astăzi, se împlinește un an de când am primit răspuns de la Avocatul Poporului, la petiția cu demersurile de sprijin pentru locatarii celor două blocuri din Triajul CFR – Petroșani, blocuri lăsate în paragină de Regionala CFR Timișoara. La vremea aceea, mă bucuram că în sfârșit avem un sprijin.
Acolo locuiesc 26 de familii, pensionari de la CFR în majoritatea lor. Demersurile mele au ajuns la Avocatul Poporului care a declanșat o anchetă pentru ca această instituție să găsească solutii și a opri teama și frica locatarilor acestor blocuri de pericolul iminent de prăbușire a acoperișurilor”, spune Viorel Pascu, cel care a sesizat toate instituțiile abilitate.
Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcții a catalogat acoperișurile ca fiind un pericol iminent.
”Aceste acoperișuri au fost catalogate de Inspectoratul de Stat în Construcții Petroșani, un pericol iminent. Acum sunt 2 ani de când, 26 de familii stau cu pericolul deasupra capului. În aceste zile, au mai plesnit câteva grinzi. Avocatul Poporului rămâne o altă instituție care ne abandonează. Nu ne-a mai rămas decât rugăciunea și Dumnezeu! Doamne, ajută-i pe acești oameni, să nu li se prăbușească acoperișurile blocurilor, acum iarna!”, încheie Viorel Pascu.
Cele două blocuri din municipiul Petroșani sunt deținute de Compania Națională de Căi Ferate, prin regionala Timișoara. Cele două imobile sunt într-o avansată stare de degradare și reprezintă un pericol iminent pentru cele 26 de familii care locuiesc în ele. Sunt 19 familii care plătesc chirie către CFR și alte 7 care și-au cumpărat apartamentele.
Timp de mai mulți ani oamenii din cele două blocuri au tot solicitat să se facă reparații. Prin acoperiș se vede cerul, hornurile pot oricând să cadă, chiar și accesul în imobile reprezintă un pericol.
Cosmin BACIU

Advertisements