„Blonda lui Bãsescu”, cum a  fost numitã atât în presã, cât si în mediul politic Elena Udrea, a avut recent o rãbufnire de orgoliu si a remarcat cã în parlament au fost votati „toti penalii”. Iar unii dintre alesii judetului Hunedoara, trimisi în Parlament dupã votul de duminicã, nu fac exceptie.

Elena Udrea a declarat, marti searã, în contextul în care vorbea despre necesitatea ca, prin lege, campaniile electorale sã fie finantate din bani publici, cã “au fost votati toti penalii în Parlament”.  Dincolo de faptul cã unii dintre acesti „penali” sunt chiar colegii ei de partid, Udrea are pânã la urmã dreptate si avem si noi exemplele noastre de rãsunet. Ca sã rãmânem în curtea PDL, sã ne referim la fostul primar al Devei, Mircia Muntean, care va fi coleg de Camerã cu liderul PDL. Muntean a ajuns la redistribuire deputat, chiar dacã a pierdut la scor în fata liberalului Bogdan Tîmpãu. Si tot Muntean face obiectul unuia dintre cele mai longevive procese judecate vreodatã în România, care se aflã si acum pe rolul Judecãtoriei Sectorului 2 Bucuresti. În acest dosar, alãturi de alti patru inculpati, deputatul Mircia Muntean  este judecat pentru infractiuni la regimul vamal. Procurorii au încheiat cercetãrile în anul 2003, iar lucrarea penalã a intrat pe rolul instantei de judecatã un an mai târziu. În februarie 2005 a fost reluat, sub un alt numãr de înregistrare, la Judecãtoria Sectorului 2 Bucuresti unde se aflã si acum.

Proaspãt ajuns senator – tot prin redistribuire, cã si el a pierdut alegerile pe colegiul Valea Jiului! – liderul PPDD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, se îndreaptã cu pasi repezi spre DNA, care ar urma sã instrumenteze un dosar referitor la posibile fraude cu fonduri europene. Conform surselor noastre, organele de cercetare penalã au finalizat un dosar ce îl vizeazã pe Vochitoiu, în care au fost audiati sute de martori. Dosarul urmeazã sã ajungã pe masa procurorilor DNA deoarece prejudiciul este de câteva milioane de euro si s-a asteptat doar finalizarea campaniei electorale, pentru a nu se interpreta cã ar fi vreo rãfuialã politicã, pentru remiterea cauzei la DNA. Iar Haralambie Vochitoiu, nu este la prima întâlnire cu organele de urmãrire penalã, el având la activ numeroase dosare penale finalizate cu sanctiuni.

Si fosta colegã de partid a Elenei Udrea, Monica Iacob – Ridzi are probleme cu justitia, demnitarul însã îsi sustine nevinovãtia si a adus o serie de documente prin care sã facã dovada în acest sens.

Carmen Cosman