În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local al municipiului Lupeni, aleșii locali au aprobat Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico economici pentru proiectul ” Extindere rețea de distribuție gaze naturale în municipiul Lupeni”, proiect ce are o valoare de 30.157.521 lei (aproximativ 6 mil. Euro).
“Este proiectul cu care îmi încep acest mandat de primar și prin care vreau ca în municipiul Lupeni să nu mai existe nicio locuință nebranșată la gaz metan”, spune primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.
Potrivit autorităților locale, complexitatea lucrărilor sunt de anvergură, fiind considerat de specialiști ca fiind unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din România dat fiind faptul că se va întinde pe o suprafață de 40 de kilometri și cuprinde nu mai puțin de 85 de străzi și străduțe.
”Proiectul va fi realizat pe fondurile europene din POIM  și va rezolva problema încălzirii pentru 2000 de case din municipiul Lupeni și din stațiunea Straja. Odată ce Straja va avea gaz metan, apă potabilă, canalizare, sistem de hidranți pentru incendii, semnal pentru telefonie și internet, va fi practic o stațiune modernă, europeană,  care are toate utilitățile necesare celor care au spații de cazare și masă, dar și turiștilor. Drumul bun, telegondola, instalațiile pe cablu multiple, pârtiile cu zăpadă  dotate și amenajate corespunzător, Serviciul Salvamont, Jandarmerie Montană, cabane, pensiuni, schitul din munte  și Crucea cea  mare, ce își poate dori să vadă, mai mult un turist?  Vom încerca să  obținem fondurile necesare și pentru  sala de sport pe care o avem trecută într-un proiect. Ca și administrație locală ne dorim să  dezvoltăm  și zona cunoscută sun numele de „Agrement”, cu acel bazin de înot pe care ni-l dorim cu toții, să avem și  culoarul de promenadă de la Agrement și până la C.A.P., plus alte investiții pe care le au și cei din mediul privat în vedere, inclusiv trasee de biciclete mai multe și noi trasee turistice de vară, cred că stațiunea noastră va fi de departe,  una dintre cele mai moderne și mai frumoase din țară. O să scăpăm noi și de pandemia asta, și stațiunea  Straja, sunt convins, își va reveni la ceea ce a fost odată și mai mult decât atât, un reper pe harta turistică națională, europeană, care atrage turiști din ce în ce mai mulți”, a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.
Primarul Lucian Resmeriță spune că acest proiect a cărei  valoare este de aproape 6 milioane de euro va fi înaintat până la finele acestui an, contribuția primăriei fiind de 2 la sută.
Marius Mitrache