Copiii de la Pollicino l-au așteptat pe Moș Nicolae

De Ziua Persoanelor cu dizabilități, copiii de la Casa Pollicino s-au pregătit cum au știut ei mai bine să îl întâmpine pe Moș Nicolae. Au dat startul, cu o serbare, la manifestările pe care ei le organizează în luna decembrie. Doar că acum, într-un cadru mult restrâns.
Cu ghetuțe noi pregătite și pungi de cadouri. Așa i-au întâmpinat în ziua de 3 decembrie, educatorii de la Pollicino, pe copiii din acest centru. Ei sunt cei cu mai puține abilități, nu neapărat diferiți, dar foarte bucuroși să ne prezinte o mică serbare.
„Pentru că Ziua Persoanelor cu Dizabilități este la începutul lunii decembrie, noi, în fiecare an, marcăm, practic, începerea serbărilor pentru Crăciun. În acest an, în mod cu totul deosebit, de la organizare, de la numărul de participanți, rămânem să respectăm toate normele de siguranță, dar nu puteam să nu facem o mică manifestare pentru copii. Va veni și Moș Nicolae”, a spus Florentina Presecan, director Casa Pollicino Petroșani.
Partenerii italieni sunt cei care au reușit să le aducă bucurii acestor copii, pentru că fiecare a primit o pungă cu cadouri și chiar ghetuțe noi.
„Astăzi, în mod special,  vorbim despre copiii cu dizabilități, sau cu mai puține abilități, pentru că ei sunt niște învingători. Dacă an de an noi făceam serbări cu număr mare de copii, azi le facem în mod restrâns”, a mai adăugat Florentina Presecan.
Casa Pollicino găzduiește copii cu sindrom Down, cu diverse dizabilități motorii și întrîrzieri, dar, pentru că în 3 decembrie este Ziua Mondială a persoanelor cu dizabilități, ei au fost în centru atenției. Cu câte o inimă mare, decupată din carton, fiecare copil a încercat azi să se pregătească de serbare și l-a așteptat pe Moș Nicolae să le facă daruri.
Diana Mitrache

Advertisements