Tragedie. Unul din mari „tunari” ai Jiului și Științei / VASILE „BOMBO” IONESCU A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ

O altă tragedie ce marchează fotbalul din Valea Jiului: decesul lui Vasile „Bombo” Ionescu, un mare atacant al Jiului și Științei Petroșani în anii ’60  – ’70…
Vasile „Bombo” Ionescu (născut pe 6 februarie 1944) a intrat în fotbalul mare la Dinamo București (1963-1964), apoi îl găsim la Universitatea Craiova (1964-1967), pentru ca la vârsta de 23 de ani să ajungă la Jiul Petroșani, unde va juca în edițiile 1967-1969, apoi la Știința Petroșani, între anii 1969-1972.
ACCIDENTUL CU GHINION
În plină evoluție ascendentă la Jiul pe 3 nov.1968, Vasile „Bombo” Ionescu este grav accidentat la un joc la Petroșani cu Crișul Oradea, de către portarul Baumgartner, lipsind o lungă perioadă de pe teren. La revenire, nu mai este dorit de antrenorul Titus Ozon și se transferă în „Dealul Institutului”, la Știința. Aici va avea trei sezoane foarte bune, fiind repede îndrăgit de mediul universitar, în special de antrenorul său, prof.Gheorghe Irimie: „A fost un bun coleg de echipă, întreținea o atmosferă excelentă în jurul său, a fost extrem de util echipei. Păcat, l-a ucis o boală cardiacă, ar mai fi putut trăi…” Vasile „Bombo” Ionescu a încetat din viață la Cluj, unde se stabilise de vreo 20 de ani. Împlinise în februarie acest an vârsta de 76 de ani… Vasile „Bombo” Ionescu (în medalion), în echipa Jiului în 1968. (foto)
GENU TUTU

Advertisements