Știința Petroșani este un brand ce are nevoie de sprijin

Nu există vreo echipă din județul Hunedoara în prima ligă națională. Singura care s-a dus atât de sus este echipa de rugby Știința Petroșani, iar rectorul Universității spune că este un brand, la fel de important ca și specializarea ce califică inginerii mineri și acum le ecre spijin primăriilor, ori Consiliului Județean.
În două săptămâni, la Petroșani, se joacă o finală de campionat național, cu echipa de rugby Știința Petroșani, iar conducerea Universității se mîndrește cu o astfel de performanță.  Rectorul școlii superioare de aici spune că a făcut tot posibilul să păstreze acest nume, ca pe un brand, cu eforturi financiare uriașe.
„Rugby-ul este, pentru Universitatea din Petroșani, un brand., Și, ca orice brand, trebuie păstrat. Așa cum Facultatea de mine cu specializarea de ingineri mineri este un brand, unicat, noi continuăm pe cât posibil, să dezvoltăm acest sport nobil și bărbătesc”, a spus prof univ dr Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Conducerea Universității din Petroșani li se adresează primarilor din Valea Jiului, sau celor din Consiliul Județean Hunedoara, mai ales că acum, la fiecare deplasare, întreg lotul este nevoit să achite testele COVID, în afara altor cheltuieli absolut necesare.
„Dorim să găsim și surse de finanțare, așa încât să intrăm în super-ligă. Asta, pentru că noi, terminând pe primul loc,  de multe ori, nu am avut resursele financiare necesare pentru a putea să ne  înscriem în super-ligă. Poate găsim înțelegere la primăriile din Valea Jiului, la CJH, sau la alți sponsori, care să sprijine acest sport, mai ales că este un sport de prima divizie. Nu avem nicio echipă, fotbal, handbal, volei, în Hunedoara care să fie în prima divizie națională”, mai spune prof univ dr Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Echipa de la Petroșani a fost mereu în topul național, iar rugby-știi de aici sunt cotați printre cei mai buni din țară. Tocmai de aceea au nevoie de sprijin din partea comunității.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Știința Petroșani este un brand ce are nevoie de sprijin

  • 15 noiembrie 2020 la 17:33
    Permalink

    Avem incredere in PSD (Consilul Judetean Hunedoara) prin domni Laurentiu Nistor si Costel Avram sa sprijine asa cum au promis financiar Stiinta Petrosani . Valea Jiului = PSD !!! Vrem promovarea sa vedem la Petrosani pe Steaua , Dinamo , Timisoara , Baia Mare , Constanta , ….

Comentariile sunt închise.