Valea Jiului a trecut ieri printr-o zi grea. A fost votului, în care oamenii si-au ales deputatii si senatorul pentru urmãtorii 4 ani, dar pentru asta, mai întâi au trebuit sã înfrunte zãpada si viscolul.

Ziua votului a venit cu cod galben de ninsoare si viscol pentru toatã tara. În prima fazã, sâmbãtã, doar partea de vest a fost sub cod, însã duminicã vremea rea s-a extins pe tot teritoriul României.

Valea Jiului este sub nãmeti de câteva zeci de  ore, iar traficul se desfãsoarã încã cu dificultate.  Dacã la Vulcan, în cursul zilei de ieri, duminicã, strãzile principale s-au mai curãtat, nu acelasi lucru putem spune si despre cele mai lãturalnice, unde oamenii au trebuit sã facã tunele prin zãpadã sã poatã merge la lucru.

La Aninoasa, însã, situatia este si mai tragicã. Ieri dimineatã,  tot traficul a fost paralizat zeci de minute în zona barierei, pentru cã un autobuz a derapat si a rãmas pur si simplu de neclintit în zãpadã.  Soferul, pasagerii, precum ceilalti participanti la trafic au petrecut mai bine de o orã dând zãpada la o parte cu lopata, pentru a putea trece mai departe.

Însã, chiar dacã utilajele de deszãpezire sunt pe drum de mai bine de 24 de ore, drumul din vest spre estul Vãii Jiului, este tot greoi. În cartierul Aeroport sunt  si acum zeci de masini parcate pe marginea drumului, cu zeci de cm de zãpadã pe ele. Proprietarii nu au putut sã le scoatã din zãpadã.

Prognozele meteo aratã cã ninsoarea si viscolul nu vor înceta nici în orele care urmeazã.

Luiza Andronache