Avalanse de zãpadã în Defileul Jiului

Zeci de tone de zãpadã s-au prãbusit de pe versanti si au blocat DN 66 în zona izvorului de la Strâmbuta din Defileul Jiului, iar circulatia rutierã a fost blocatã în totalitate. Masinile aflate în trafic au fost nevoite sã astepte zeci de minute pânã ce echipele de interventii au reusit sã deblocheze drumul.

Drumarii au lucrat ore în sir pentru a debloca circulatia rutierã în Defileul Jiului, dupã ce zeci de tone de zãpadã au luat-o la vale de pe versanti. Trei avanalse de zãpadã au fãcut prãpãd în defileu, dupã ce a nins neîncetat încã de sâmbãtã. Prima avalansa de zãpadã a fost înregistratã ieri, în jurul orei 11, alte douã producându-se imediat, una tot pe segmentul Hunedoara iar cealaltã pe raza Gorjului. „Am fost anuntati prin 112 de producerea unei avalanse de zãpadã, una pe sectorul ce apartine de Aninoasa. Este tot în zona în care anul trecut au cãzut circa 40 de tone de zãpadã si au blocat defileul. Se lucreazã la deblocarea drumului, acolo avem trei echipe operative”, a declarat ieri, comisarul Nicolae Airinei, seful Politiei Aninoasa.

În jurul orelor 12,30 circulatia prin Defileul Jiului a fost deblocatã pentru masinile care veneau dinspre Gorj.

Tot odatã un utilaj venit de la Petrosani lucra la deblocarea carosabilului dinspre Livezeni, astfel încât masinile sã poatã ajunge în Gorj.

Maximilian Gânju