Pentru ziua de sâmbãtã, 8 decembrie, în Petrosani, erau programate douã spectacole de teatru. Unul la Casa de Culturã a Sidicatelor iar cel de-al doilea la Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu”. Ambele au fost, însã, anulate. Primul, datoritã neseriozitãtii organizatorilor, cel de-al doilea din cauza numãrului infim de bilete vândute.

Pe scena teatrului din Petrosani urma sã sustinã un spectacol omagial, intitulat „Confesiuni despre viatã si artã”, maestrul Radu Beligan. Pentru cã nu s-au vândut decât 59 de bilete din minimul de 300, Radu Beligan nu va mai veni în Petrosani. „Spectacolul pe care dorea sã-l sustinã Radu Beligan în Petrosani a fost anulat pentru cã s-au vândut doar câteva zeci de bilete. Consider cã este pãcat pentru cã nu stiu când va mai reusi maestrul sã vinã în Valea Jiului. Nici pretul biletelor nu era unul deosebit de mare, pentru un astfel de spectacol, doar 50 de lei”, a declarat Nicoleta Bolcã, director Teatrul „I. D. Sîrbu” Petrosani.

Cel de-al doilea spectacol anulat a fost „Visul unei nopti de iarnã”, de Tudor Musatescu. „Piesa a fost anulatã pentru cã organizatorul, compania de spectacole a lui Costin Mãrculescu, a manifestat un total dezinteres si o totalã lipsã de seriozitate. Mai exact, nu ne-au trimis biletele si nici nu au mai binevoit sã rãspundã la telefoanele noastre. Eu, de când lucrez aici, nu m-am mai confruntat vreodatã cu o astfel de situatie”, a precizat Mia Albescu, director Casa de Culturã a Sindicatelor Petrosani.

Pe de altã parte, dupã doi ani de când tot încearcã sã sustinã un spectacol în Valea Jiului, Tudor Gheorghe a reusit sã vândã, în sfârsit, destule bilete pentru a fi prezent pe scena Casei de Culturã a Sindicatelor din Petrosani. „Sincer, este uimitor si pentru mine faptul cã am reusit sã vindem peste 550 de bilete. Spun acest lucru tinând cont de faptul cã în ultimii ani nu am mai reusit sã organizãm astfel de spectacole de amploare. Se pare cã lumea se întoarce, totusi, spre culturã si spre arta adevãratã. Chiar dacã nu prea mai sunt bani”, a mai spus Mia Albescu. Concertul sustinut de cãtre Tudor Gheorghe si Orchestra Iunion s-a desfãsurat într-o salã aproape plinã, fiind vândute peste 520 de bilete, în conditiile în care acestea au costat 50 sau 60 de lei.