Peste 1.400 de lucrãtori  M.A.I. au fost mobilizati în vederea desfãsurãrii scrutinului electoral în conditii de sigurantã si legalitate

Ministerul Administratiei si Internelor, prin atributiile care i-au fost conferite de lege, a luat toate mãsurile necesare pentru organizarea si desfãsurarea, în conditii de deplinã legalitate, a alegerilor pentru Parlamentul României.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu,  concret, mãsurile efective de pazã a sectiilor de votare au fost asigurate de 444 politisti, 172 jandarmi, 386 de pompieri si 50 de angajati ai altor structuri M.A.I.

Cadrele Ministerul Administratiei si Internelor au asigurat protectia sectiilor de votare si a materialelor de vot pe timpul transportului acestora de la sectiile de votare la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 22 – Judetul Hunedoara si ulterior la judecãtoriile unde se arhiveazã.

“Structurile M.A.I. au preluat paza a 525 din cele 526 de sectii de votare existente în judetul Hunedoara în ziua de 08.12.2012, începând cu ora 18.00 (exceptie  fãcând sectia de votare din localitate Vadul Dobrii, unde, din cauza conditiilor meteo si a drumului impracticabil nu s-a putut ajunge cu buletinele de vot). De asemenea, Inspectoratul de Politie Judetean Hunedoara a constituit rezerve de interventie pregãtite sã actioneze cu promptitudine si echidistantã în situatia în care se vor semnala încãlcãri ale legislatiei electorale sau a altor norme de convietuire socialã”, declarã Bogdan Nitu.

Inspectoratul de Politie Judetean Hunedoara a dispus mãsurile necesare în vederea asigurãrii exercitãrii dreptului la vot de cãtre persoanele încarcerate, aflate în centrul de retinere si arest preventiv din Deva, însã nici una dintre aceste persoane nu îndeplineste conditiile legale întrucât nu îsi are domiciliul în raza teritorialã a sectiei de votare cãreia îi este arondat centrul de retinere si arest preventiv.