Pârtiile din Straja îi asteaptã pe iubitorii sporturilor de iarnã

Câteva sute de turisti au urcat la sfârsitul sãptãmânii în statiunea montanã Straja pentru a se bucura de zãpada cãzutã din belsug. Pârtiile au fost deschise si numai bune pentru a-i primi pe  iubitorii sporturilor de iarnã.

“Sunt câteva sute de turisti care au urcat la munte sã schieze sau sã se dea cu placa. Zãpada pe pârtii depãseste deja 80 de centimetri si continuã sã ningã. Drumul de acces din Lupeni si pânã în statiune este curãtat, douã utilaje de deszãpezit sunt în permanentã în miscare deoarece pânã porneste telegondola este  singura cale de acces”, declarã Emil Pãrãu, om de afaceri.

În aceastã sãptãmânã specialistii de la ISCIR urmeazã sã ajungã în Straja pentru a face verificarea telegondolei, astfel încât la sfârsitul sãptãmânii sã fie functionalã.  Si tot la sfârsitul sãptãmânii, în Straja se va deschide si cea mai lungã pârtie de schi din tarã, de 8,1 kilometri.

“Abia astept sã se deschidã aceastã pârtie de schi. Aratã foarte bine si cred cã toti cei care schiazã sau care se dau cu placa vor fi extrem de încântati. Cred cã în nicio statiune din tarã în momentul de fatã nu existã o asemenea pârtie”, declarã un tânãr din Petrosani.

S i în Parâng…

… a nins, stratul de zãpadã pe pârtii ajungând undeva la 50 de centimetri. Din nefericire aici, deocamdatã, nicio pârtie nu a fost amenajatã, cu toate cã turistii au început sã-si facã simtitã prezenta si aici. “ Sunt turisti putini, zãpada este undeva la 50 de centimetri, dar din pãcate pârtiile sunt încã neamenajate. Aici ne miscãm mai greu. Sã sperãm cã de sãptãmâna asta lucrurile sã intre în normal pentru cã este pãcat de pârtiile acestea”, ne-a declarat Dumitru Bârlida, sef salvamont Parâng.

Marius MITRACHE