Institutul de cercetare INSEMEX de la Petroșani a achiziționat un poligon mobil de antrenament, cu care va face calificarea și perfecționarea beneficiarilor săi. Este un echipament de ultimă generație despre care conducerea institutului de cercetare de la noi spune că era absolut necesar, iar acum, în plină pandemie, își va dovedi o dată în plus, eficiența.
Pentru că este singura firmă care califică și perfecționează salvatori minieri și de suprafață, INSEMEX se adaptează din nou vremurilor pe care le trăim. Pandemia impune mari restricții, însă, perfecționarea oamenilor care salvează vieți nu poate să aștepte. Asta a făcut ca acum, INSEMEX  să beneficieze de o nouă investiție.
„O să vă invit în cursul lunii decembrie să vizionați în premieră un poligon mobil de antrenament pe care, în cadrul unui proiect de cercetare, instituția noastră îl va achiziționa. Va fi ceva unic în țară. E o instalație cu care ne putem deplasa oricând la sediul beneficiarului, fără să mai scoatem personalul de acolo, din producție și să îl deplasăm la Petroșani”, a spus Artur George Găman, director INCD INSEMEX Petroșani.
Cercetătorii de la Petroșani spun că s-au inspirat după modelele din Europa și  cei care dotează laboratorul se pregătesc să îl livreze. „Achiziția a fost scoasă în spațiul public la licitație și a fost câștigată  de o firmă din Miercurea Ciuc, care își va respecta caietul de sarcini.  Am alocat undeva în jurul a 500 de mii de euro și va trebui să achiziționăm, sau să vedem dacă este o variantă mai bunp, să închiriem, un cap tractor, pentru deplasarea acestei instalații”, a mai spus directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.
La institutul de cercetare de la Petroșani sunt calificați și perfecționați salvatorii de la instalațiile petroliere, cei care lucrează în medii toxice, cei  din siderurgie, iar antrenamentele lor sunt cruciale. Tocmai de aceea ei au nevoie de stagii periodice de perfecționare și, ca atare, acum specialiștii se vor deplasa ei în firmele cu care vor încheia contracte.
Diana Mitrache